Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Masalah t&c
CAKAP.Net > Cakap Umum > Cakap Keluarga & Rumahtangga
TunTeratai
Salam, sahabat2 ku.
Nak tanya, ada tak sesiapa yg sdg guna pelan ni?
Ada apa masalah tak dlm sharing quota? sbb link ni tak bagi t&c.
So risau ada limit ke apa... Sbb nak supp line kasi bini aq, sbb 2 postpaid pelan mahal sgt.
Lagipun, aq dgn bini aq pun tak kuat guna data. So kita 2org blh share.

https://www.celcom.com.my/personal/promotio...Be-AaAqvW8P8HAQ
MulanMoon
Aku pun pena pi celcom center tanya ttg pelan ni
ko jrg gna data pstu nk apply supp line ni mmg cam mahal, yg pelan ni utk yg gna kuota byk
faizuldin
QUOTE (MulanMoon @ May 9 2017, 12:25 PM) *
Aku pun pena pi celcom center tanya ttg pelan ni
ko jrg gna data pstu nk apply supp line ni mmg cam mahal, yg pelan ni utk yg gna kuota byk

ye..kuota ni ade 40gb lebih, klau xsempat habis rugi je
yg suppline tu ade ke tak unlimited calls tu aq xpasti la
MissSheety
QUOTE (TunTeratai @ May 8 2017, 06:02 PM) *
Salam, sahabat2 ku.
Nak tanya, ada tak sesiapa yg sdg guna pelan ni?
Ada apa masalah tak dlm sharing quota? sbb link ni tak bagi t&c.
So risau ada limit ke apa... Sbb nak supp line kasi bini aq, sbb 2 postpaid pelan mahal sgt.
Lagipun, aq dgn bini aq pun tak kuat guna data. So kita 2org blh share.

https://www.celcom.com.my/personal/promotio...Be-AaAqvW8P8HAQ


baik ko pasang wifi je...ataupon guna data msing2 je la..bli prepaid yg plg murah tu ke..lg jimat
MissSheety
QUOTE (faizuldin @ May 9 2017, 02:38 PM) *
ye..kuota ni ade 40gb lebih, klau xsempat habis rugi je
yg suppline tu ade ke tak unlimited calls tu aq xpasti la


byk jugak kuota dpt. tp msti ada limit2 punya ni.org jrang guna data mcm rugi je amik ni.kalau jnis kki 0n9 24jam sesuai la.
Neptune
biasanya tak akan ada masalah dlm sharing data , limit tu kalau dia bagi 40gb , 40gb tu lah limitnya, kalau tak guna banyak sangat data guna plan ini sesuailah dpt share
pingping
mmbr i pun guna pelan ni jugak , dia bagitau pelan ni bagus tak rugi lar ..
sbb dia ni supp-line dgn hsbd dia ... dia bagitau pelan ni blh share data sehingga 5 org ..masa sharing data tu pun cvrg ok jugak ...
xing xing
QUOTE (MissSheety @ May 9 2017, 05:21 PM) *
baik ko pasang wifi je...ataupon guna data msing2 je la..bli prepaid yg plg murah tu ke..lg jimat



wifi ? wifi punya ntwrk pun dah slow dah skrg ..lagi pun blh guna kt umah je nnti kt luar tu nak buat apa ,rugi lar tak dpt guna intrnt ..
skrg ni kt celcom dah ada byk plan dgn hrg murah n blh share data jugak ..
kt umah & luar umah pun blh guna n kalau nak share data pun blh ni takda prblm ....jimat lagi gedik.gif
xing xing
QUOTE (MissSheety @ May 9 2017, 05:23 PM) *
byk jugak kuota dpt. tp msti ada limit2 punya ni.org jrang guna data mcm rugi je amik ni.kalau jnis kki 0n9 24jam sesuai la.


limitation tu mmg lar kat telco lain pun mcm ni je kan ,tapi hrg mahal .. plan ni mmg tak rugi ...sbb skrg siapa tak guna intrnt kalau ada byk dgn harga murah kan ...
mmg tak rugi , kalau u byr byk dpt quota sikit pun tak guna jugak kan
lagi baik byr lebih sikit n dpt quota yg byk n jugak blh share data dgn org lain ,tak rugi pun....
kalau tak silap sy berbanding drpd telco lain celco je ada pelan mcm ni dgn harga murah .
cuba dulu smile.gif
Zabanya
QUOTE (TunTeratai @ May 8 2017, 06:02 PM) *
Salam, sahabat2 ku.
Nak tanya, ada tak sesiapa yg sdg guna pelan ni?
Ada apa masalah tak dlm sharing quota? sbb link ni tak bagi t&c.
So risau ada limit ke apa... Sbb nak supp line kasi bini aq, sbb 2 postpaid pelan mahal sgt.
Lagipun, aq dgn bini aq pun tak kuat guna data. So kita 2org blh share.

https://www.celcom.com.my/personal/promotio...Be-AaAqvW8P8HAQ


celcom suka tipu, sbb tu dorg tak tulis t&c.
better check ngan cs dorg.
TunTeratai
QUOTE (MissSheety @ May 9 2017, 04:21 PM) *
baik ko pasang wifi je...ataupon guna data msing2 je la..bli prepaid yg plg murah tu ke..lg jimat


Rumah dah ade wifi, kita nak unlimited call je.
Lagipun, usage kita tak kuat. So blh share quota... takde masalah
TunTeratai
QUOTE (Zabanya @ May 11 2017, 05:01 PM) *
celcom suka tipu, sbb tu dorg tak tulis t&c.
better check ngan cs dorg.


ok, esok ni pi Sunway ngan bini. Ada lalu bluecube.
So blh pi tanya jap. gedik.gif
Rasanya dorg tak tipu kut, kan company besar kena jaga imej jugak.
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019