Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Phone Keluarga package ada apa cadangan?
CAKAP.Net > Cakap Umum > Cakap Keluarga & Rumahtangga
BukitRibuan
Aku tenggah tukar phone baru utk keluarga sbb dia org masih guna phone biasa shj...
smartphone selalu x nak tukar cakap x tahu guna...
skrg dah modern kan...
MalaysiaBoleh
QUOTE (BukitRibuan @ Jun 28 2017, 09:36 PM) *
Aku tenggah tukar phone baru utk keluarga sbb dia org masih guna phone biasa shj...
smartphone selalu x nak tukar cakap x tahu guna...
skrg dah modern kan...


Boleh cuba tanya telco plan kan... skrg byk ambil plan dgn free smartphone....
tiada paya buat apa bayaran... terus ambil FOC shj... untung kan? hahaha
Zabanya
Umobile microcredit, blh bli phone dgn byr ansuran...
Aritu baru dpt msg, kata iPhone 6 32gb hanya rm41 sebulan je.
FaizalFerqin
QUOTE (BukitRibuan @ Jun 28 2017, 09:36 PM) *
Aku tenggah tukar phone baru utk keluarga sbb dia org masih guna phone biasa shj...
smartphone selalu x nak tukar cakap x tahu guna...
skrg dah modern kan...


Boleh beli S8 atau Iphone7... kedua-dua fhone ni fhone yang tercanggih, tapi harga dia sangat mahal!
FaizalFerqin
QUOTE (MalaysiaBoleh @ Jun 28 2017, 09:38 PM) *
Boleh cuba tanya telco plan kan... skrg byk ambil plan dgn free smartphone....
tiada paya buat apa bayaran... terus ambil FOC shj... untung kan? hahaha


Huh mana ada yang bagi fhone secara percuma punya?! Mesti ada secret caj punya lah!
TOFU
QUOTE (Zabanya @ Jun 29 2017, 11:12 AM) *
Umobile microcredit, blh bli phone dgn byr ansuran...
Aritu baru dpt msg, kata iPhone 6 32gb hanya rm41 sebulan je.


betul ke? tapi ni hanya se buah phone... tapi celcom tu ada 3 buah phone...
tapi x blh dpt tiga2 iphone 7 yg sama... hanya bagi lama iphone... siapa mau...
TOFU
QUOTE (FaizalFerqin @ Jun 29 2017, 11:01 PM) *
Huh mana ada yang bagi fhone secara percuma punya?! Mesti ada secret caj punya lah!


mestila ada term and condition punya... kena bayar lebih jika cancel sim card tu...
penalty... hahaha... x ada free barang begitu senang dpt...
Anatasha2020
QUOTE (TOFU @ Jun 30 2017, 10:20 PM) *
betul ke? tapi ni hanya se buah phone... tapi celcom tu ada 3 buah phone...
tapi x blh dpt tiga2 iphone 7 yg sama... hanya bagi lama iphone... siapa mau...


Ya, pakej dia tak ada tiga Iphone7 lah, tapi dia ada bagi satu IPhone 7 pula! Dan jika anda mampu bayar lebih, anda boleh dapat S8 yang tercanggih tu juga!
Anatasha2020
QUOTE (TOFU @ Jun 30 2017, 10:24 PM) *
mestila ada term and condition punya... kena bayar lebih jika cancel sim card tu...
penalty... hahaha... x ada free barang begitu senang dpt...


Tapi jika anda mengikuti perjanjian anda dgn dia, anda tidak akan dicaj penalty pula. Macam ni, anda dpt phone-phone tersebut secara percuma saja!
BukitRibuan
QUOTE (Anatasha2020 @ Jul 1 2017, 07:44 AM) *
Ya, pakej dia tak ada tiga Iphone7 lah, tapi dia ada bagi satu IPhone 7 pula! Dan jika anda mampu bayar lebih, anda boleh dapat S8 yang tercanggih tu juga!


Jgnlah ambil phone canggih tu... plan yg penting utk keluarga nya...
dpt share dpt harga murah apa lahgi mau... hahahaha
BukitRibuan
QUOTE (Anatasha2020 @ Jul 1 2017, 07:47 AM) *
Tapi jika anda mengikuti perjanjian anda dgn dia, anda tidak akan dicaj penalty pula. Macam ni, anda dpt phone-phone tersebut secara percuma saja!


Aku rasa ambil phone dulu... guna sampai perjanjian sampai tukar lagi...
jadi free phone tu sdh dpt kan... mana tahu lagi ada pertukaran plan lagi akan datang?
tapi plan ni hanya utk raja ni shj kan?
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019