Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Pra bayar sim blh pilih apa yg kita nk.
CAKAP.Net > Cakap IT, Komputer & Tutorial > Cakap Dunia ICT Terkini
Nidal
Tengah cari pra bayar sim utk adik aku.. tengah cari kat online yg mana lagi ok.. dan murah juga... Ada apa2 cadangan x?
SayidKasturi
QUOTE (Nidal @ Aug 3 2017, 07:51 AM) *
Tengah cari pra bayar sim utk adik aku.. tengah cari kat online yg mana lagi ok.. dan murah juga... Ada apa2 cadangan x?


Ko skrg dah check telco apa??? Apa yg ko nk utk adik ko?? Unlimited call ke?? Quota tinggi ke?? Nk apa ye?? cerita sikit, baru dpt tlg.
SitiKasih
QUOTE (Nidal @ Aug 3 2017, 07:51 AM) *
Tengah cari pra bayar sim utk adik aku.. tengah cari kat online yg mana lagi ok.. dan murah juga... Ada apa2 cadangan x?

wah,bagus nya jika ada abang macam ko, best best...
kenapa nk pakai pra bayar? baik ko sub postpaid line bagi dia, bayar lebih sikit saja dalam ko punya plan
SitiKasih
QUOTE (SayidKasturi @ Aug 3 2017, 07:54 AM) *
Ko skrg dah check telco apa??? Apa yg ko nk utk adik ko?? Unlimited call ke?? Quota tinggi ke?? Nk apa ye?? cerita sikit, baru dpt tlg.

baik kasi dia unlimited data plan, kan skrg banyak telco dah ada unlimited plan, tapi aku rasa mahal lar
rickyGG
QUOTE (SitiKasih @ Aug 7 2017, 04:37 AM) *
baik kasi dia unlimited data plan, kan skrg banyak telco dah ada unlimited plan, tapi aku rasa mahal lar


Kalau prepaid nk sampai unlimited tu... rasanya x mungkin akan jadi la...Unlimited biasanya akan kat postpaid je... Dulu aku pun guna xpax... aku suka bila hari jadi.. bonus mcm sampai gila..
Lullaby
QUOTE (Nidal @ Aug 3 2017, 07:51 AM) *
Tengah cari pra bayar sim utk adik aku.. tengah cari kat online yg mana lagi ok.. dan murah juga... Ada apa2 cadangan x?

xpax dan umobile pun okey jugak, quota offer byk xmahal pun
kwanny
QUOTE (Nidal @ Aug 3 2017, 07:51 AM) *
Tengah cari pra bayar sim utk adik aku.. tengah cari kat online yg mana lagi ok.. dan murah juga... Ada apa2 cadangan x?


adik awk tu kaki on9 ke biase2 je?slalunye budak2 selalu pkai xpax kan kalau yg prepaid punya tu sbb murah.tp prepaid ni data bukan ckit je ke?
TunTeratai
QUOTE (rickyGG @ Aug 8 2017, 09:42 AM) *
Kalau prepaid nk sampai unlimited tu... rasanya x mungkin akan jadi la...Unlimited biasanya akan kat postpaid je... Dulu aku pun guna xpax... aku suka bila hari jadi.. bonus mcm sampai gila..

knp x mungkin? kan postpaid dah ada, aku rasa x lama lagi prepaid pun akan sama la....
hari jadi pun dah unlimited kan, hahaha
TunTeratai
QUOTE (kwanny @ Aug 8 2017, 02:40 PM) *
adik awk tu kaki on9 ke biase2 je?slalunye budak2 selalu pkai xpax kan kalau yg prepaid punya tu sbb murah.tp prepaid ni data bukan ckit je ke?

tapi skrg xpax kawkaw plan, data memang kaw kaw dah, tambah 50% data dari biasa data, cukup korg pakai
rm50 15gb
Ghaali
QUOTE (Lullaby @ Aug 8 2017, 10:24 AM) *
xpax dan umobile pun okey jugak, quota offer byk xmahal pun

tapi tgk telco u tu, promo time saja bagi rm30 7.5gb
xpax ni rm30 pun dah 7.5gb, tapi bagi bawah 25 umur
Nidal
QUOTE (Ghaali @ Aug 10 2017, 05:33 AM) *
tapi tgk telco u tu, promo time saja bagi rm30 7.5gb
xpax ni rm30 pun dah 7.5gb, tapi bagi bawah 25 umur

kalau guna xpax dpt je yg walla tu... murah... kalau nk tengok youtube ke?? guna tu... x paya guna quota sendiri...
Nidal
QUOTE (Lullaby @ Aug 8 2017, 10:24 AM) *
xpax dan umobile pun okey jugak, quota offer byk xmahal pun

Tapi aku rasa line xpax lagi ok.. lagi2 yg selalu balik kampung... yg penting byk tempat kena ada line.. kalau x ada x de guna juga.... prepaid lagi2 murah
zizi_zack
QUOTE (Nidal @ Aug 3 2017, 07:51 AM) *
Tengah cari pra bayar sim utk adik aku.. tengah cari kat online yg mana lagi ok.. dan murah juga... Ada apa2 cadangan x?

hello
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019