Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Kejam!Anak jadi mangsa!
CAKAP.Net > Cakap Umum > Cakap Keluarga & Rumahtangga
FattahAmin
Kesian nye.Moga dihindari benda2 mcm ni... hal mak ayah tapi anak yang terkesan.tekanan perasaan ni bukan boleh buat main.
Ibu bapa ni patut peka dgn perubahan anak, kes ni ayah dia abaikan tanggungjawab.yg jd mngsa anak.

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/...nstagram-207649
melindaapang
QUOTE (FattahAmin @ May 20 2019, 07:35 AM) *
Kesian nye.Moga dihindari benda2 mcm ni... hal mak ayah tapi anak yang terkesan.tekanan perasaan ni bukan boleh buat main.
Ibu bapa ni patut peka dgn perubahan anak, kes ni ayah dia abaikan tanggungjawab.yg jd mngsa anak.

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/...nstagram-207649


knp tak nak call kepada pihak berkuasa?? sbb mereka dapat tolong u
bazaoyu
QUOTE (FattahAmin @ May 20 2019, 07:35 AM) *
Kesian nye.Moga dihindari benda2 mcm ni... hal mak ayah tapi anak yang terkesan.tekanan perasaan ni bukan boleh buat main.
Ibu bapa ni patut peka dgn perubahan anak, kes ni ayah dia abaikan tanggungjawab.yg jd mngsa anak.

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/...nstagram-207649


sedihnya, knp remaja ni, jika berlaku masalah ni, nak bercakap dgn ibu bapa lah...
sagamerah
pendek akal. mungkin dah malas nak fikir hidup kut. umur muda lagi tapi sayang.....
sagamerah
QUOTE (bazaoyu @ May 20 2019, 10:31 PM) *
sedihnya, knp remaja ni, jika berlaku masalah ni, nak bercakap dgn ibu bapa lah...


sebab bapak dia tara guna la budak ni bunuh diri. kawan-kawan pula pengaruh. banyak lagi benda boleh buat dalam hidup ni adikk oi.
chucheongfan
QUOTE (FattahAmin @ May 20 2019, 07:35 AM) *
Kesian nye.Moga dihindari benda2 mcm ni... hal mak ayah tapi anak yang terkesan.tekanan perasaan ni bukan boleh buat main.
Ibu bapa ni patut peka dgn perubahan anak, kes ni ayah dia abaikan tanggungjawab.yg jd mngsa anak.

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/...nstagram-207649

takutnya sekarang ni ramai sangat ibu bapa ambil ringan pasal anak-anak. banyak lagi kesedaran yg perlu ada dlm diri setiap individu. #LebihUntukMu patut ada dlm setiap diri individu.
melindaapang
QUOTE (chucheongfan @ May 21 2019, 11:31 PM) *
takutnya sekarang ni ramai sangat ibu bapa ambil ringan pasal anak-anak. banyak lagi kesedaran yg perlu ada dlm diri setiap individu. #LebihUntukMu patut ada dlm setiap diri individu.

https://m.facebook.com/watch/?v=959672810869756&_rdr yg ni ke mksud awak
melindaapang
QUOTE (sagamerah @ May 21 2019, 11:21 AM) *
sebab bapak dia tara guna la budak ni bunuh diri. kawan-kawan pula pengaruh. banyak lagi benda boleh buat dalam hidup ni adikk oi.

mungkin dia tekanan kita tak tahu
bazaoyu
QUOTE (melindaapang @ May 25 2019, 03:04 PM) *
mungkin dia tekanan kita tak tahu


mestilah, semua tekanan apa dia mengalami kita tak tau, mereka mungkin nak kita support bukan yang tegur sahaja
bazaoyu
QUOTE (chucheongfan @ May 21 2019, 11:31 PM) *
takutnya sekarang ni ramai sangat ibu bapa ambil ringan pasal anak-anak. banyak lagi kesedaran yg perlu ada dlm diri setiap individu. #LebihUntukMu patut ada dlm setiap diri individu.


tapi nak perlu kesedaran dalam diri sendiri, bukan benda yang senang buat tau, ibu bapa sentiasa busy kat kerja sbb utk keluarga, so mereka barulah ambil ringan terhadap anak, sebagai anak tak dapat teman atau ambil hati daripada ibu bapa, mereka juga dapat emotional... dan mereka akan bunuh diri. harap dari video dapat menasihati semua orang ...
FattahAmin
QUOTE (bazaoyu @ May 26 2019, 07:46 AM) *
tapi nak perlu kesedaran dalam diri sendiri, bukan benda yang senang buat tau, ibu bapa sentiasa busy kat kerja sbb utk keluarga, so mereka barulah ambil ringan terhadap anak, sebagai anak tak dapat teman atau ambil hati daripada ibu bapa, mereka juga dapat emotional... dan mereka akan bunuh diri. harap dari video dapat menasihati semua orang ...


korang ni video apa? asal tenang je lepas aku tengok video ni?
chucheongfan
QUOTE (FattahAmin @ May 27 2019, 04:30 PM) *
korang ni video apa? asal tenang je lepas aku tengok video ni?

aku kesian doe tgok anak2 yg tak ckup kasih sayang, korang yg nk ada anak tu fikir banyak kali tanggungjwab sbgai parents
chucheongfan
QUOTE (bazaoyu @ May 26 2019, 07:46 AM) *
tapi nak perlu kesedaran dalam diri sendiri, bukan benda yang senang buat tau, ibu bapa sentiasa busy kat kerja sbb utk keluarga, so mereka barulah ambil ringan terhadap anak, sebagai anak tak dapat teman atau ambil hati daripada ibu bapa, mereka juga dapat emotional... dan mereka akan bunuh diri. harap dari video dapat menasihati semua orang ...

kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling
bazaoyu
QUOTE (FattahAmin @ May 20 2019, 07:35 AM) *
Kesian nye.Moga dihindari benda2 mcm ni... hal mak ayah tapi anak yang terkesan.tekanan perasaan ni bukan boleh buat main.
Ibu bapa ni patut peka dgn perubahan anak, kes ni ayah dia abaikan tanggungjawab.yg jd mngsa anak.

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/...nstagram-207649


hmm anak anak daripada broken family memang selalu depressed
bazaoyu
QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:25 PM) *
kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling


aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak
bazaoyu
QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:25 PM) *
kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling


aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak
bazaoyu
QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:25 PM) *
kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling


aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak
bazaoyu
QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:25 PM) *
kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling


aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak
bazaoyu
QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:25 PM) *
kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling


aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak
bazaoyu
QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:25 PM) *
kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling


aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak
bazaoyu
QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:25 PM) *
kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling


aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak
bazaoyu
QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:25 PM) *
kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling


aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak
bazaoyu
QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:25 PM) *
kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling


aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak
bazaoyu
QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:24 PM) *
aku kesian doe tgok anak2 yg tak ckup kasih sayang, korang yg nk ada anak tu fikir banyak kali tanggungjwab sbgai parents


kan...buat anak tahu, jaga anak tak reti
bazaoyu
QUOTE (sagamerah @ May 21 2019, 11:19 AM) *
pendek akal. mungkin dah malas nak fikir hidup kut. umur muda lagi tapi sayang.....


budak budak lagi kurang matang tu fikir pendek. nak buat cemanaa benda dah jadi
zizi_zack
QUOTE (FattahAmin @ May 20 2019, 07:35 AM) *
Kesian nye.Moga dihindari benda2 mcm ni... hal mak ayah tapi anak yang terkesan.tekanan perasaan ni bukan boleh buat main.
Ibu bapa ni patut peka dgn perubahan anak, kes ni ayah dia abaikan tanggungjawab.yg jd mngsa anak.

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/...nstagram-207649

mungkin anak tu ada masalah lepastu fikir dgn poll IG dpt selesai masalah. blink.gif orang pun tak tahu apa sebenarnya poll dia yg dia suruh undi tu sebenarnya.
zizi_zack
QUOTE (bazaoyu @ May 30 2019, 12:21 AM) *
aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak

Betul. anak yang cetek akal kesian mak ayah yang kena tanggung malu. tak faham betul
chucheongfan
apa pun aku rasa hidup kena strive for the better lah.. so kalau sad sad for own sake think about others family ke... sebab mak ayah kita pon banyak sacrifice untuk kita..
bazaoyu
QUOTE (chucheongfan @ Jun 5 2019, 09:06 PM) *
apa pun aku rasa hidup kena strive for the better lah.. so kalau sad sad for own sake think about others family ke... sebab mak ayah kita pon banyak sacrifice untuk kita..


tru contoh macam video kat facebook tm yang mak mak tu... https://www.facebook.com/myTMgroup/posts/329180294438675
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019