Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Online Sales
CAKAP.Net > Cakap Khusus > Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital
bazaoyu
Salam, sy tengok ramai sekarang buat online sales, macam mana starting utk buat online sales ni ya?
zizi_zack
QUOTE (bazaoyu @ Sep 3 2019, 05:11 PM) *
Salam, sy tengok ramai sekarang buat online sales, macam mana starting utk buat online sales ni ya?


Dekat kini, banyak online sales ni seperti menjadi jurujual sesuatu produk tapi kena daftar sebagai ahli mereka untuk dapatkan bekalan produk untuk jual.
zizi_zack
QUOTE (bazaoyu @ Sep 3 2019, 05:11 PM) *
Salam, sy tengok ramai sekarang buat online sales, macam mana starting utk buat online sales ni ya?


Baru habis cuti hari merdeka ni memang gembira dengan melihat rakyat negara bersatu padu terutama suka iklan TM tahun ni sesuai untuk perayaan merdeka.
MissSheety
QUOTE (bazaoyu @ Sep 3 2019, 05:11 PM) *
Salam, sy tengok ramai sekarang buat online sales, macam mana starting utk buat online sales ni ya?


Sesiapa yang telah menonton video perayaan merdeka dihasilkan oleh TM tahun ni ke? https://www.youtube.com/watch?v=CGu-D4XJY1U&t=1s
zizi_zack
QUOTE (MissSheety @ Sep 5 2019, 10:23 PM) *
Sesiapa yang telah menonton video perayaan merdeka dihasilkan oleh TM tahun ni ke? https://www.youtube.com/watch?v=CGu-D4XJY1U&t=1s


Cerita ni memang baik dan sentuh hati orang ni dengan ada peringatan atas pentingnya warisan tradisi yang masih nampak di negara kita.
MissSheety
QUOTE (zizi_zack @ Sep 5 2019, 10:26 PM) *
Cerita ni memang baik dan sentuh hati orang ni dengan ada peringatan atas pentingnya warisan tradisi yang masih nampak di negara kita.


Dunia ni dah banyak barang elektronik tu telah gantikan budaya tradisi ni tapi memang bermakna kepada generasi muda sekarang tahu sejarahnya.
zizi_zack
QUOTE (MissSheety @ Sep 6 2019, 09:15 AM) *
Dunia ni dah banyak barang elektronik tu telah gantikan budaya tradisi ni tapi memang bermakna kepada generasi muda sekarang tahu sejarahnya.


Dengan tu, dalam proses memahami budaya warisan tradisi ni juga melibatkan komunikasi antara orang dapat menambahbaikan hubungan antara keluarga atau kawan.
weiyaow
QUOTE (MissSheety @ Sep 5 2019, 10:23 PM) *
Sesiapa yang telah menonton video perayaan merdeka dihasilkan oleh TM tahun ni ke? https://www.youtube.com/watch?v=CGu-D4XJY1U&t=1s


TM tiap2 tahun mesti ada je video merdeka. kalau tak merdeka pun hari raya pun ada jugak. Mesti nak promosi plan terbaru kot
weiyaow
QUOTE (MissSheety @ Sep 6 2019, 09:15 AM) *
Dunia ni dah banyak barang elektronik tu telah gantikan budaya tradisi ni tapi memang bermakna kepada generasi muda sekarang tahu sejarahnya.


Biase lah zaman dah berubah semua benda nak cepat memang kena pakai bnyk brngn elektronik dan internet. harap2 generasi muda bljr bnyk sejarah kt sekolah dan x lupa sejarah asal usul kita.
tennyliew
QUOTE (weiyaow @ Sep 6 2019, 10:48 AM) *
TM tiap2 tahun mesti ada je video merdeka. kalau tak merdeka pun hari raya pun ada jugak. Mesti nak promosi plan terbaru kot


TM ni kira mcm telco paling lama kt negara kita. Sekarang ni makin bnyk telco lain dan plan apatah lgi boleh pilih ikut harga and GB yg kita nak
tennyliew
QUOTE (weiyaow @ Sep 6 2019, 10:55 AM) *
Biase lah zaman dah berubah semua benda nak cepat memang kena pakai bnyk brngn elektronik dan internet. harap2 generasi muda bljr bnyk sejarah kt sekolah dan x lupa sejarah asal usul kita.


jangan masa merdeka ni je duk merdeka ! merdeka ! tpi psal sejarah negara xtahu apa langsung. x semestinya bljr kt sekolah je tpi small thngs mcm iklan pun boleh bljr sikit2. amik pengajaran and values yg nk disampaikan through that video.
sunflo0303
QUOTE (weiyaow @ Sep 6 2019, 10:55 AM) *
Biase lah zaman dah berubah semua benda nak cepat memang kena pakai bnyk brngn elektronik dan internet. harap2 generasi muda bljr bnyk sejarah kt sekolah dan x lupa sejarah asal usul kita.


Sangat bersetuju dengan fikiran ni tu budaya warisan yang penting perlu dikekalkan supaya generasi seterusnya tahu juga.
cyclebin10
QUOTE (tennyliew @ Sep 6 2019, 11:05 AM) *
TM ni kira mcm telco paling lama kt negara kita. Sekarang ni makin bnyk telco lain dan plan apatah lgi boleh pilih ikut harga and GB yg kita nak


Tapi TM ni rasanya harga dan perkhidmatan agak sesuai untuk kebanyakan keluarga kerana memang murah dan kelajuan tu agak stabil.
RamlahYop
QUOTE (weiyaow @ Sep 6 2019, 10:48 AM) *
TM tiap2 tahun mesti ada je video merdeka. kalau tak merdeka pun hari raya pun ada jugak. Mesti nak promosi plan terbaru kot


Tahun ni yg #JalurLebarJalurGemilang tu perkongsian tentang warisan budaya kini lebih mudah dan lebih meluas dgn menggunakan internet. TM plan pun ramai je org guna kalau nk bandingkan dgn telco lain sebab maybe sekarang ada streamyx tv semua.
sunflo0303
a
sunflo0303
QUOTE (sunflo0303 @ Sep 6 2019, 10:47 PM) *
Sangat bersetuju dengan fikiran ni tu budaya warisan yang penting perlu dikekalkan supaya generasi seterusnya tahu juga.


TM tu video bertujuan juga untuk membawa maksudnya kepada masyarakat sekarang dengan Merdeka negara kita bersama budaya tradisi ni oleh tu perlu menghargai baik.
Imranchoii
QUOTE (cyclebin10 @ Sep 6 2019, 11:01 PM) *
Tapi TM ni rasanya harga dan perkhidmatan agak sesuai untuk kebanyakan keluarga kerana memang murah dan kelajuan tu agak stabil.


Haritu ada jugak survey kt laman web TM, bukan utk family mcm kat rumah je tpi utk office macam kegunaan business pun ada. Kiranya banyak pilihan jugak laa and berpatutan but depends on plan yg kita ambik.
cyclebin10
.
cyclebin10
QUOTE (RamlahYop @ Sep 6 2019, 11:02 PM) *
Tahun ni yg #JalurLebarJalurGemilang tu perkongsian tentang warisan budaya kini lebih mudah dan lebih meluas dgn menggunakan internet. TM plan pun ramai je org guna kalau nk bandingkan dgn telco lain sebab maybe sekarang ada streamyx tv semua.


Cara ni agak berkersan juga dengan internet ni merupakan tempat yang generasi sentuh setiap hari oleh itu mereka juga dapat menerapkan ilmu sejarah tentang warisan budaya dahulu.
NibongTebalOrang
QUOTE (RamlahYop @ Sep 6 2019, 11:02 PM) *
Tahun ni yg #JalurLebarJalurGemilang tu perkongsian tentang warisan budaya kini lebih mudah dan lebih meluas dgn menggunakan internet. TM plan pun ramai je org guna kalau nk bandingkan dgn telco lain sebab maybe sekarang ada streamyx tv semua.


Telco lain pun x ada lagi rasanya unifi tv dan high performance wireless router with broadband. Semua pakej lengkap semua mcm ni susah nak cari. Cuma kena buat perbandingan harga ikut kesesuaian data usage sebelum subscribe.
Bilabong98
QUOTE (RamlahYop @ Sep 6 2019, 11:02 PM) *
Tahun ni yg #JalurLebarJalurGemilang tu perkongsian tentang warisan budaya kini lebih mudah dan lebih meluas dgn menggunakan internet. TM plan pun ramai je org guna kalau nk bandingkan dgn telco lain sebab maybe sekarang ada streamyx tv semua.


TM dengan warisan seni, aku ada tengok digi punya projek 'Footbraille' utk merdeka video. Biasa laa x sempurna kalau xde video merdeka, barulah ada feel sambutan merdeka tu sikit. Lagipun semua videos sempena merdeka ni bagus utk semaikan rasa cintakan negara utk generasi dulu mahupun skrg .
MissSheety
QUOTE (RamlahYop @ Sep 6 2019, 11:02 PM) *
Tahun ni yg #JalurLebarJalurGemilang tu perkongsian tentang warisan budaya kini lebih mudah dan lebih meluas dgn menggunakan internet. TM plan pun ramai je org guna kalau nk bandingkan dgn telco lain sebab maybe sekarang ada streamyx tv semua.


Nasib baik negara kita ada telco ni yang seperti TM menawarkan perkhidmatan internet yang murah ni kami baru boleh dapat melayari internet dengan mengikuti jejak dunia laman web sekarang.
zizi_zack
QUOTE (weiyaow @ Sep 6 2019, 10:48 AM) *
TM tiap2 tahun mesti ada je video merdeka. kalau tak merdeka pun hari raya pun ada jugak. Mesti nak promosi plan terbaru kot


TM ni tak ada tanggungjawab dengan melindungi budaya warisan ni tapi mereka juga bekerja keras untuk hasilkan video ni ingatkan kami tentang seni ukuran ni yang hampir dilupakan oleh masyarakat kini.
MissSheety
QUOTE (zizi_zack @ Sep 4 2019, 07:53 PM) *
Dekat kini, banyak online sales ni seperti menjadi jurujual sesuatu produk tapi kena daftar sebagai ahli mereka untuk dapatkan bekalan produk untuk jual.


Tapi perkhidmatan internet ni yang paling penting kerana jika tiada TM yang membina menara isyarat tu negara kita tiada system internet yang sempurna seperti hari ini dan online sales juga tidak dapat dimulakan.
zizi_zack
QUOTE (MissSheety @ Sep 7 2019, 11:35 PM) *
Tapi perkhidmatan internet ni yang paling penting kerana jika tiada TM yang membina menara isyarat tu negara kita tiada system internet yang sempurna seperti hari ini dan online sales juga tidak dapat dimulakan.


Memang betul ni telco TM ni merupakan tulang belakang system telco negara kami dengan selama ni melabur atas kemudahan internet awam dan kebanyakan telco juga sewa menara isyarat dengan TM.
sunflo0303
b
sunflo0303
QUOTE (NibongTebalOrang @ Sep 6 2019, 11:23 PM) *
Telco lain pun x ada lagi rasanya unifi tv dan high performance wireless router with broadband. Semua pakej lengkap semua mcm ni susah nak cari. Cuma kena buat perbandingan harga ikut kesesuaian data usage sebelum subscribe.


TM punya pakej ni memang lengkap termasuk talian, happytv dan internet ni dengan harga tu kira murah untuk sekeluarga gunakan.
cyclebin10
g
cyclebin10
QUOTE (Bilabong98 @ Sep 6 2019, 11:31 PM) *
TM dengan warisan seni, aku ada tengok digi punya projek 'Footbraille' utk merdeka video. Biasa laa x sempurna kalau xde video merdeka, barulah ada feel sambutan merdeka tu sikit. Lagipun semua videos sempena merdeka ni bagus utk semaikan rasa cintakan negara utk generasi dulu mahupun skrg .


Setiap perayaan haruslah menonton tajuk video yang berbeza dan merdeka ni ada TM punya video ni yang sesuai untuk sambutan perayaan ni.
sunflo0303
QUOTE (weiyaow @ Sep 6 2019, 10:48 AM) *
TM tiap2 tahun mesti ada je video merdeka. kalau tak merdeka pun hari raya pun ada jugak. Mesti nak promosi plan terbaru kot


Rasanya TM ni hanya menjalani tanggungjawab sebuah syarikat pulang balik kepada masyarakat sahaja dengan menghasilkan video sambutan tu.
cyclebin10
QUOTE (sunflo0303 @ Sep 8 2019, 11:09 PM) *
Rasanya TM ni hanya menjalani tanggungjawab sebuah syarikat pulang balik kepada masyarakat sahaja dengan menghasilkan video sambutan tu.


Syarikat ni memang baik kerana dengan keuntungun mereka masih akan keluarkan kos untuk hasilkan video menjaga warisan budaya negara kita.
cyclebin10
QUOTE (sunflo0303 @ Sep 8 2019, 11:09 PM) *
Rasanya TM ni hanya menjalani tanggungjawab sebuah syarikat pulang balik kepada masyarakat sahaja dengan menghasilkan video sambutan tu.


Syarikat ni memang baik kerana dengan keuntungun mereka masih akan keluarkan kos untuk hasilkan video menjaga warisan budaya negara kita.
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019