Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: tips penjagaan kereta
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Dunia Automotif
kakaroct
Assalamualaikum....Salam sejahtera...Selamat pagi warga cakap.net...

Bersama mekanik anda lagi dalam sudut penjagaan kereta anda...ewahh...

Pernahkah anda mengalami masalah kesukaran menghidupkan kereta pada waktu pagi...
uuhh...sungguh memilukan...Hal ini terjadi kebiasaannya disebabkan battery yg telah weak...
ada juga kes2 tertentu dimana pemandu lupa mematikan sistem eletrik kereta seperti
lampu kenderaan,sistem stereo dan sebagainya...ada juga kes yg agak jarang terjadi tetapi
pernah terjadi dimana kereta mengalami masalah current leak setiap masa menyebabkan bateri kenderaan
discharge.Byk kemungkinan penyebab masalah "morning2" nih...hehehe...

Pagi ini kita akan bercakap tentang langkah2 keselamatan membuat jump start...

1-Rapatkan kedua2 kereta anda supaya jumping cable dapat diletakkan dikedua2 bahagian kenderaan...
Jgn terlalu rapat sehingga menyentuh...hehehe...apalaa...



2-Pastikan kenderaan support mestilah dihidupkan beberapa minit dahulu sebelum membuat jump start

3-Pastikan kesemua komponen eletronik dipadamkan...benda asas klu nak start kereta...

4-seperti biasa...merah untuk positif...hitam untuk negatif...pastikan anda memasang positif dahulu
di kedua2 kereta barulah memasang bahagian negatif...



5-Hidupkan kenderaan yg weak bateri tersebut dan kemudian tanggalkan jumping cable secara berhati2
dan perlahan2...pastikan membuka jumping kabel secara terbalik iaitu didahului dengan negatif dan
kemudian barulah positif...

6-Biarkan engine kereta anda running sebelum memulakan perjalanan utk tukar bateri atau ke bengkel
dan sebagainya...



Semoga apa yg dikongsi ini dapat memberi sedikit pengetahuan tentang cara penjagaan kereta...
mungkin perkara ini agak mudah tp sapa2 yg x tau tu dptlaa juga sesuatu...Langkah2 keselamatan
perlu diambil untuk mengelakkan kemalangan...

Sehingga kita berjumpa lagi di masa akan datang...Sayangilah kereta anda kurang sket drpd isteri anda...



mat.g™
QUOTE (kakaroct @ Nov 18 2008, 10:05 AM) *
Sayangilah kereta anda kurang sket drpd isteri anda...


Terima kasih kpd mekanik kita en. kakaroct.. info ini amat berguna terutamanya kpd pemilik kereta perempuan.. harap penerangan details ni dapat dipahami.. saya suka ayat anda spt diatas tu.. hehe kelip.gif
bakteria
ha ni aku nk tnya ni...baru2 ni aku ada terlihat iklan Caltex (kalau tk salah aku la) kat TV...selamber dia ckp cmni (lebih kurg la) anda tk perlu memanaskan enjin pada setiap pagi...dia cuba maksudkan yg petrol Caltex tu dah cukup untuk melancarkan enjin...

setau aku la kan...kalau enjin lama dimatikan, minyak enjin akan turun ke bwh...so bahagian enjin akan jadi kering termasuk la piston....dan kalau tk panas enjin...main start pstu trus jalan...enjin tkde pelinciran yg mantap...so komponen cepat rosak...sbb tu org bangunkan minyak enjin sintetik...

apa komen mekanik pada iklan tu? dia betul atau dia salah?

p/s: aku bdk elektronik...tk pandai sgt enjin2 ni...huhuhu
kakaroct
Haaa...cerita psl minyak pelincir nih...memang ada minyak enjin yg kini telah maju...apa org kata..."magnetic"...org buat r & d psl hal nih smpi berbilion2...more extra boost...sebab kelikatan lebih ringan...tahan sehingga suhu yg tinggi...mcm2 laa...

Pasal hal ni terpulang pada keyakinan diri sendiri...bukan apa...klu pun minyak tu melekat pada permukaan blok tapi enjin kena juga bergerak sebaik2nya dalam suhu kendalian...umpama mcm seterika...klu seterika tuh panas...licin jak kita iron baju...klu belum cukup panas...nmpk sgt sangkut2...kereta nih bukan nak pki sehari dua...

Bab minyak nih yg aku tergerak sikit nak ulas...bab minyak sintetik ngan mineral...minyak mineral nih memang baik...cuma yg x baiknya klu kita lmbt servis...bukan apa...additive pada mineral tersebut berubah menjadi karbon dan perkara inilah yg menyebabkan sludge pada enjin anda...oleh itu sentiasa tukar engine oil anda setiap 5000km...klu pun guna minyak cap ayam pun teruk2 tukarlaa dlm 3000km...

bab klu perbandingan terpulang drpd tebal wallet masing2...mineral tukar 5000km...sintetik dlm 10,000km...bab harga sintetik 3kali lebih mahal drpd mineral...jadilah pengguna yg bijak...ewahh...
bakteria
minyak yg diguna ni ada kelikatan dia...mcm 15W-50W (W=winter)...so aku nak tnya la kan...banyak tak effect pada enjin :

A: guna minyak 20-40W
B: guna minyak 15-40W

dalam keadaan perbezaan yg terlalu sedikit iaitu 5W ni, adakah bnyk beri kesan pd enjin?
kakaroct
itu sudah tentu...

Ianya disebabkan tahap kelikatan minyak pelincir mempengaruhi tahap pergerakan komponen dalam enjin...
sebagai contoh...sekiranya pergerakan piston lebih ringan...maka extra boost akan terhasil...
minyak yg ringan...pergerakan pun ringan...

klu org nak racing...pki minyak yg ringan...piston yg ringan...klu boleh semua yg ringan2...
B@zSh™
OK...aku pun nak tanya soklan pada mekanik kita ni
Masa aku servis awal2 dulu...aku ada request untuk guna fully synthetic oil (Pusat Servis Toyota)
Tp technician kat Toyota tu bgtau...kalo untuk penggunaan biasa x perlu guna fully synthetic
Guna mineral oil pun dah cukup...& diaorang claim mineral oil diaorang boleh tahan sampai 10,000km
Mengikut pengalaman aku guna kereta ni > 3 tahun, x der lagi masalah ngan enjin
Apa pendapat mekanik Kakaroct biggrin.gif
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019