Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: dubai
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Pelancongan & Percutian
muz
Palm Jumeirah @ DUBAI new pics
















Now see this stuff………………….
This is taken from world's tallest building "Burj Dubai" @ 2,620 ft / 801m!!!

What do you think guys…………………




Really amazing

Look at the edge (uppermost right corner) of the picture, you can almost see the turn of the earth


The persons who are working on the upper most Girders can see the "ROTATION OF EARTH"
So terrifying…..























mat.g™
mana gambo nya bro muz?
Raja Kayangan
he he he....tertinggal kat Dubai kot
aina_sara
105.gif bestnya kalu dpt g dubai.. dengar citer kain sana cantek2 dan murah2 gitu..
bakteria
QUOTE
dengar citer kain sana cantek2 dan murah2 gitu..


lor...kain murah semangat nk g dubai...baik g siam...murah nk mmpos...dekat pn dekat...semangat nk g jauh2...kusut la aina...
munger
siam pon smgt nk pegi..nk kena wat passport lg..bek g tangkak.. tongue.gif

ade 3 lg kan HMI yg Dubai nk wat kn?..dh smpi mana ye progress projek dorg tuh

HMI-Human Made Island(bhs aku sendiri)
bakteria
bukan semangat nk g siam...tapi si aina tu macam nk gak bli kain kat oversea...tu aku sarankan siam tu...kalau nk kain kat malaysia ni...tangkak ada....nilai ada...kat tempat aku pn ada satu kedai...murah gila...nama kedai tu Kedai Lim...mai la kedah
munger
taken on 27 march 2007

dari kiri:Palm Jumeirah, Palm Jabel Ali, dan plg kanan The World Island

dh siap rupenyer 2 HMI len tuh rolleye0012.gif

satu lg Palm adlh Palm Deira..setau aku still under construction dan akan berada sblh kanan World Island

fun fact: 5x>Palm Jumeirah dan 7.5x>Palm Jabel Ali

nk tau lbh lanjut g la SINI
bakteria
mm pasal burj dubai tu (menara tertinggi dunia)...klau tk salah aku psni dorg nk wt lagi satu menara yg lagi tgi dari burj dubai...ntuh le
munger
QUOTE (bakteria @ Nov 21 2008, 03:25 PM) *
mm pasal burj dubai tu (menara tertinggi dunia)...klau tk salah aku psni dorg nk wt lagi satu menara yg lagi tgi dari burj dubai...ntuh le

burj dubai tu pon dh tinggi mencecah 800-900m..dorg nk wat lg tinggi?..mmg 15-20 thn lg ade la bgnn yg leh cecah lapisan atmosfera rolleye0012.gif
bakteria
haha bukan aku rs tk kot sampai tgi lebih 2km..sbb menara klcc tu dia punya piling sama tinggi dengan menara...bayangkan kalau menara tinggi lebih 2km...nk piling 2km? contoh cmni la pasal bangunan tinggi...

amik tanah...banyk la cket...pstu pacakkan pensil atas tanah tu...tgk kekuatan dia...lagi dalam pensil tu ditanam dalam tanah lagi susah utk tumbang...

ni la konsep mudah utk wt bangunan... rolleyes.gif
B@zSh™
Fuh...memang cantik sangat2
Dulu aku pernah tengok kat discovery channel time dia nak buat HMI tu
Memang begitu mencabar betul...
Bila la boleh sampai kat sana
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019