Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Man United fan @ cakap.net
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Sukan & Rekreasi > Cakap Bola Sepak
Mukasurat: 1, 2
wandisini
to all MU fan



Glory glory Man united,
Glory glory Man united,
Glory glory Man united,
As the reds go marching up up up!

Just like the busby days and days gone by,
Well keep the red flags flying high,
Your gonna see us all from far and wide,
Your gonna hear the Mans that sing with pride.

United, Man united,
Were the boys in red and we're on our way to Wemberly!

Wemberly, Wemberly,
We're the famous Man united and we're going to Wemberly,
Wemberly, Wemberly,
We're the famous Man united and we're going to Wemberly

In 77 in the stockham team,
Back in December '83,
And everyone will no just who we are,
They'll be singing que sera sera

United, Man united,
Were the boys in red and we're on our way to Wemberly!

Wemberly, Wemberly,
We're the famous Man united and we're going to Wemberly,
Wemberly, Wemberly,
We're the famous Man united and we're going to Wemberly

Glory glory Man united,
Glory glory Man united,
Glory glory Man united,
As the reds go marching up up up!

Glory glory Man united,
Glory glory Man united,
Glory glory Man united,
As the reds go marching up up up!

Glory glory Man united,
Glory glory Man united,
Glory glory Man united,
As the reds go marching up up up!
mat.g
Man U wub.gif

♦محمد أفيق♦
Man U..Man U..
minggu ni manchester derby(30.11.2008)..agak2 sape menang....???
Man C??Man U????
mat.g
QUOTE (Cisqo87 @ Nov 28 2008, 06:21 PM) *
Man U..Man U..
minggu ni manchester derby(30.11.2008)..agak2 sape menang....???
Man C??Man U????


Man U menang tipis je dgn Man C.. 1-0
♦محمد أفيق♦
QUOTE (mat.g @ Dec 1 2008, 09:15 AM) *
Man U menang tipis je dgn Man C.. 1-0



ok la..janji menang...peneraju liga dah kalah...hahahahaha...
MU main baik...cuma serangan tidak tajam...
shamrul
MU is the best team in the world.

go go chayuk!!!!
♦محمد أفيق♦
QUOTE (shamrul @ Dec 4 2008, 12:14 PM) *
MU is the best team in the world.

go go chayuk!!!!



MU menang 5-3 lawan blackburn..
baikkkkk la tevez....4 gol tu......berbatov pon xleh dpt...
♦محمد أفيق♦
6.12.2008..

Manchester United vs Sunderland
1-0

serangan MU tumpul.walaupon banyak serang..Nemanja Vidic jugak yang gol.
tapi game tu best..MU pegang perlawanan...
♦محمد أفيق♦
mane pergi semua penyokong Man Utd??
senyap aje...hello!!!!!!hello!!!!!!!
♦محمد أفيق♦
PERLAWANAN LIGA JUARA-JUARA EROPAH..

Man Utd 2-2 Aalborg Bk


Man Utd terlepas peluang untuk mengutip 3 mata penuh dalam perlawanan tersebut..2 gol manchester adalah dari hasil gerakan yang menarik..


glory glory man united......
♦محمد أفيق♦
MAN UTD vs TOTTENHAM
0-0

Man Utd seri dengan kelab lame Berbatov dan Carrick..Byk jugak peluang yang diciptakan oleh berbatov..kali ni dia nampak garang dihadapan pintu gol...
mat.g
QUOTE (Cisqo87 @ Dec 16 2008, 08:14 PM) *
MAN UTD vs TOTTENHAM
0-0

Man Utd seri dengan kelab lame Berbatov dan Carrick..Byk jugak peluang yang diciptakan oleh berbatov..kali ni dia nampak garang dihadapan pintu gol...

Ko mmg MU fan betul2 lah Cisq, aku dulu kaki Real Madrid sbb Zidane.. tp bila DB masuk Real terus aku jatuh tangga sama Red Devil.. aku alergik DB la beb, tatau kenapa..hehe
♦محمد أفيق♦
aku mmg minat sgt Man Utd...tapi..sejak berbatov masuk MU ni..aku dah kurang la..sebab berbatov..beli mahal2..aku tgk dia xde la ok sgt sebagai penyerang..adoi.....DB skrg ni pemain AC Milan...aku suke hantaran dia aje...bukan org dia..hahaha...
♦محمد أفيق♦
18 Disember 2008 (Club World Cup)


Manchester United 5 aq.gif
Vidic (28), Ronaldo (45), Rooney (75, 79), Fletcher (78)

VS

Gamba Osaka 3
Yamazaki (74), Endo (85), Hashimoto (90)

Man Utd nampak garang dalam perlawanan ni. Pasukan Gamba Osaka memberi tentangan yang menarik. Berkali-kali pemain GBA melakukan rembatan tepat ke arah gol MU yang dikawal Van Der Sar. Corak permainan GBA dengan melakukan hantaran rendah dan pendek. Pantas..MU seperti biasa serangan pasti dilakukan dari belah kanan dan kiri.Ronaldo dan Nani
♦محمد أفيق♦
21 Disember 2008
Club World Cup

LDU Quito 0

VS

Manchester United 1 aq.gif
Rooney (73)


MU telah menjuarai CWC setelah menewaskan LDU Quito dengan jaringan 1-0. Jaringan Wayne Rooney pada minit ke 73 kekal hingga ke akhir perlawanan. Nemanja Vidic telah dilayangkan kad merah setelah pengadil mendapati beliau menyiku pemain Quito.
♦محمد أفيق♦
26.12.2008
Manchester United 1 aq.gif

Carlos Tevez (84)

vs

Stoke City 0




29.12.2008
Manchester United 1 aq.gif

Dimitar Berbatov

vs

Middlesbrough 0



4.01.2009
Manchester United 3 aq.gif
Welbeck (20), Nani (48), Gibson (81)

vs

Southampton 0
♦محمد أفيق♦


perpindahan pemain bagi liga perdana inggeris telah bermula. MU memulakan dengan memberi pasangan Serbia dari kelab Partizan Belgrade; Zoran Tosic(21) dan Adem Ljajic(17). Tosic akan menyarung jersi no 14.
wandisini
MU menang dgn bergaya lawan Chelsea

caya la...tapi aku masih tak puas hati kenapa tak masukkan tevez tu..berbatov tu tak mantap la..malas je..org lain sungguh2 lari dia cam bersiar2 je.

park ji sung lagi rajin
♦محمد أفيق♦
QUOTE (wandisini @ Jan 12 2009, 08:23 PM) *
MU menang dgn bergaya lawan Chelsea

caya la...tapi aku masih tak puas hati kenapa tak masukkan tevez tu..berbatov tu tak mantap la..malas je..org lain sungguh2 lari dia cam bersiar2 je.

park ji sung lagi rajin

aku tgk berbatov tu elok main tgh la.sebab hantaran dia boleh tahan. park mmg rajin.tak kenal erti penat.
evans pon ade baik..gantikan rio...
mula2 gol mu dibatalkan sebab salah faham kot..pastu gol jugak..hahaha....
♦محمد أفيق♦
Man Utd vs Wigan 14.01.2009.

1 - 0
tak sampai seminit dah gol....
mu kini semakin mengejar peneraju liga....
mat.g
wandisini
Perlawanan Persahabatan Manchester United-Malaysia Julai Ini

MACAU, 14 Jan (Bernama) -- Disebalik pengalaman pahit pada 2007 apabila perlawanan persahabatan Manchester United menentang Malaysia dibatalkan ekoran pertembungan tarikh dengan kejohanan anjuran Persekutuan Bola Sepak Asia (AFC), kelab Inggeris itu akan kembali beraksi di Malaysia pada Jelajah Asia kelab itu Julai ini.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Manchester United David Gill, pasukan itu akan beraksi dalam empat perlawanan sepanjang jelajah di Timur Jauh iaitu di China, Korea Selatan, Jakarta dan Malaysia.

"Jelajah kami di Asia sentiasa istimewa. Sokongan peminat amat mengagumkan. Asia penting bagi pertumbuhan komersil kami kerana hampir separuh daripada lebih 300 juta peminat kelab itu adalah di Asia dan angka itu terus meningkat," kata Gill semasa mengumumkan butiran Jelajah itu di sini, Rabu.

"Tahun ini kami ada tambahan destinasi baru, Jakarta di Indonesia di mana kami mempunyai kira-kira 12 juta peminat. Ini akan memberi peluang kepada peminat untuk melihat wira mereka beraksi di negara mereka," katanya dan menurutnya semua pemain pasukan itu termasuk Pemain Terbaik FIFA, Cristiano Ronaldo disenaraikan dalam pasukan.

"Kami tidak akan menggugurkan mana-mana pemain dalam Jelajah ini dan kami mahu setiap pemain mempamerkan prestasi terbaik kerana jelajah ini adalah persiapan terakhir kami sebelum Liga Perdana Inggeris," katanya.

Sementara itu, Pengerusi ProEvents Paul J. Kam berkata tarikh awal yang dijadualkan bagi jelajah di China ialah 16 Julai, Korea Selatan (20 Julai), Jakarta (24 Julai) dan Kuala Lumpur (26 Julai).

"Pada 2007 kami terpaksa batalkan perlawanan kerana ia bertembung dengan kejohanan Piala Aisa anjuran AFC tetapi kali ini kami pastikan perkara seperti itu tidak berlaku," kata Kam.

"Kami amat teruja menyambut kedatangan Manchester United ke Asia dan peminat akan berpeluang melihat aksi pasukan yang baru dinobatkan sebagai juara Kelab Dunia itu di sini."

Jurulatih Manchester United Sir Alex Ferguson yang bercakap melalui telepersidangan berkata: "Pemain begitu teruja untuk beraksi dalam Jelajah Asia. Bagi sesetengah pemain, Piala Dunia kelab di Jepun merupakan pertama kali mereka menyaksikan sokongan padu peminat terhadap kelab itu di Asia dan mereka benar-benar gembira.

"Kami tahu kami akan mendapat sokongan padu daripada peminat di semua lokasi yang dikenal pasti bagi perlawanan itu.

Indonesia akan menjadi pengalaman baru bagi kami dan saya sendiri tidak sabar kerana ia merupakan lawatan pertama saya ke sana."

-- BERNAMA
♦محمد أفيق♦
Manchester United 1

vs

Bolton 0

perlamawan agam menarik..tetapi serangan MU tumpul...
buat la sesuatu....
wandisini
QUOTE (Cisqo @ Jan 18 2009, 05:15 PM) *
Manchester United 1

vs

Bolton 0

perlamawan agam menarik..tetapi serangan MU tumpul...
buat la sesuatu....

last minit je gol..nasib baik la
♦محمد أفيق♦
QUOTE (wandisini @ Jan 18 2009, 10:58 PM) *
last minit je gol..nasib baik la

tevez cam xde benda aje..berbatov plak..cam pemain tgh..byk hantar bola...
♦محمد أفيق♦
Manchester United 4
O'Shea (22), Tevez (34), Ronaldo (89), Nani (16)

vs

Derby County 2
Barnes (81, 92)

Perlawanan akhir Piala Liga bakal menentu siapa juara antara Tottenham menentang Man Utd.
pada perlawanan Manutd vs Derby. MU menurunkan ramai pemain muda. Rafael, Wellbeck, Nani dan J. Evans mmg kelasss main malam tu. James chester juga diturunkan.
wandisini
MU ramai injured...camna nak main ni
♦محمد أفيق♦
piala FA lawan tottenham bakal menurunkan pemain muda..
harap dpt tgk la fabio kembar rafael..ngan zoran tosic beraksi
♦محمد أفيق♦
QUOTE (qifa_87 @ Jan 24 2009, 07:34 PM) *
piala FA lawan tottenham bakal menurunkan pemain muda..
harap dpt tgk la fabio kembar rafael..ngan zoran tosic beraksi

MU menang 2-1 lawan tottenham..
fabio ade kelazzz la men..
tosic plak cam xtentu arah atas padang..tapi free kick dia mengancam..
perlawanan mlm tu berbatov ngan tevez 'nakal'. tunjuk taring yg tak pernah ditunjuk selama ni.
♦محمد أفيق♦
West Brom 0

vs

Manchester United 5
Berbatov (22), Tevez (44), Vidic (60), Ronaldo (65, 73)

27 January 2009 The Hawthorns 26,105


MU mencipta rekod baru tanpa bolos sebanyak 11 perlawanan memecahkan rekod Chelsea 2007/2008.
Berbatov kini semakin serasi dengan corak pemainan MU.


*Mane pergi penyokong MU yang lain ni..penyokong Chelsea ngan Arsenal pon xde.. mad.gif
♦محمد أفيق♦
Man United 1
Ronaldo (44)

vs

Everton 0


31 January 2009 Old Trafford 75,399

Lagi kemenangan. rekod baru buat Van Der Sar

♦محمد أفيق♦
West Ham 0

Man United 1
Giggs (62)

8 February 2009 Upton Park 34,958

pemain vateran telah menjaringkan gol..rekod baru tok giggs..pemain veteran yang tidak lepas manjaringkan gol setiap musim...
♦محمد أفيق♦
Manutd 4 - derby 1

itu lah keputusan perlawan piala FA inggeris..mu menang lagi...
pemain muda pula menunjukkan belang..
hai...kemana la kesemua fans2 kelab bola sepak ni..senyap aje..asyik aku aku yg ade...merajuk kang..baru tahu..
wandisini
Mu menang lagi malam tadi lawan fulham

pas balik dari world cup club, tak pernah kalah lagi MU ni
♦محمد أفيق♦
QUOTE (wandisini @ Feb 19 2009, 11:47 AM) *
Mu menang lagi malam tadi lawan fulham

pas balik dari world cup club, tak pernah kalah lagi MU ni

aku rase dia akan kalah bile turun lawan malaysia...ha...
mat.g
QUOTE (qifa_87 @ Feb 19 2009, 12:12 PM) *
aku rase dia akan kalah bile turun lawan malaysia...ha...

hahaha player Malaysia kalau lawan dgn MU, depa kalah mcm mana pon takpa janji leh tukar2 jersi... kalau boleh takmo cuci jersi MU tu biar kekal dgn peluh2 player MU simpan dlm frame.
♦محمد أفيق♦
QUOTE (mat.g @ Feb 19 2009, 12:59 PM) *
hahaha player Malaysia kalau lawan dgn MU, depa kalah mcm mana pon takpa janji leh tukar2 jersi... kalau boleh takmo cuci jersi MU tu biar kekal dgn peluh2 player MU simpan dlm frame.

simpan ngan peluh2 eyh.....mau jersi no berapa???
wandisini
QUOTE (qifa_87 @ Feb 19 2009, 04:47 PM) *
simpan ngan peluh2 eyh.....mau jersi no berapa???

try la tukar dengan ronaldo....arsvavin pun tak dapat nak tukar
♦محمد أفيق♦
QUOTE (wandisini @ Feb 19 2009, 10:25 PM) *
try la tukar dengan ronaldo....arsvavin pun tak dapat nak tukar

dia tu ade berlagak sikit...tak berkenan jugak aku perangai dia atas padang...cam menunjuk..
nani pon lebih kurang...
wandisini
airasia dapat offer taja MU shirt



♦محمد أفيق♦
iye ke???katanya syarikat telekomunikasi arab nak amik alih..
xde dgr bite pon..
ape2 pon...manutd 2 - blackburn 1
rekod tanpa bolos lebur...
♦محمد أفيق♦
Carling Cup
Tottenham 0 vs Man Utd 0
1-4 on panalty(Man Utd)

1 lagi piala dalam genggaman ManUtd.



hero dalam perlawanan carling cup

hahai...
♦محمد أفيق♦
MU kalah ngan Liverpool..argHHHH!!!!
tapi xpe...terima dgn hati terbuka.

*npe aku sorang aje dlm cakap sukan ni...segan la plak*
rizputra7
liverpool 4 vs Man u 1 aq.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (rizputra7 @ Mar 16 2009, 09:25 PM) *
liverpool 4 vs Man u 1 aq.gif

Liverpool buat kejutan nampaknya...bahaya ni...
mat.g
Sblm match, Wayne Rooney keluarkan statement membenci Liverpool.. tgk2 MU yg kena ratah mentah2 sama Liverpool di kg sendiri.. kekekeke
♦محمد أفيق♦
QUOTE (mat.g @ Mar 17 2009, 08:15 AM) *
Sblm match, Wayne Rooney keluarkan statement membenci Liverpool.. tgk2 MU yg kena ratah mentah2 sama Liverpool di kg sendiri.. kekekeke

mesti dia bengang gile...rekod tanpa kalah lebur...hahaha...
lepas ni mula blk..
rizputra7
ambik ko Wayne Rooney....hua..hua... hface.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (rizputra7 @ Mar 17 2009, 01:22 PM) *
ambik ko Wayne Rooney....hua..hua... hface.gif

hahaha...xpe..lepas ni kita tgk siapa yang kena..
rizputra7
Mu kalah lagi...
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019