Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Teresa saman Utusan RM30 juta!!!wow
CAKAP.Net > Cakap Umum > Cakap Isu Semasa > Cakap Politik
padaiyappa©

QUOTE
KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok Suh Sim hari ini memfailkan saman RM30 juta terhadap Utusan Melayu (M) Bhd dan editornya berhubung satu artikel yang didakwanya memfitnah beliau.

Saman itu difailkan di pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi Sivil di Kompleks Mahkamah Jalan Duta di sini menerusi syarikat guaman S N Nair & Partner.

Dalam kenyataan tuntutannya, Kok yang juga Ahli Exco Selangor, mendakwa artikel bertajuk “Azan, Jawi, Jais, UiTM dan ba-alif-ba-ya”, yang disiarkan oleh akhbar syarikat itu pada 1 September lalu yang membawa maksud beliau seorang yang tidak boleh dipercayai, ahli politik yang jahat, bersikap perkauman dan anti-Islam.

Kok, 44, berkata artikel itu disiarkan semula dan diedar di seluruh Malaysia dan dunia menerusi perkhidmatan online Utusan, dan akibatnya, reputasi dan kewibawaan beliau tercemar di dalam negeri dan di peringkat antarabangsa.

Pada 15 September lalu, Kok menuntut supaya akhbar itu menarik balik dan memohon maaf tetapi tidak diendahkan. - Bernama


SAMAN jangan tak SAMAN

nie bukan utusan malaysia sudah jadi utusan meroyan
Clement
QUOTE (Padaiyappa @ Oct 9 2008, 05:07 PM) *
SAMAN jangan tak SAMAN

nie bukan utusan malaysia sudah jadi utusan meroyan




TV3 tak ada org berani saman kah?..... flex.gif
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2018