Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: nak data limit 4gb
CAKAP.Net > Cakap Khusus > Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital
babeel
Ku sekarang subsriber data limit 5GB...tapi sedih kerana rumah kedudkan dan tempat kedudukan ku tidak under coverage..oleh tu, ku tiap tiap bulan bayar 100++ tiap bulan tapi masih kena guna free wifi..aiks..ku duduk and kerja dekat pokok sena ni..ku nak cari data limit at least 4GB dan free call/sms tak payah banyak krn ku tak banyak call tiap bulan..lebih kurang 40 kali macam tu..ada apa apa package yg boleh suggest?
lizali
u guna u smarphone ukt apa?mcm mana guna 5GB?
mmg bazir la bayar utk begitu byk data!!
i saja bayar sikit dgn pilih plan yg data sikit saja.
i selalu guna tempat kerja punya wifi dan tempt public punya data.
mcm ni blh jimat byk tapi u mestila blh tahan internet yg lambat,haha!
suhailabt
ada data yg byk tapi x dpt guna memang gila lah,nak buat apa pun x blh,perlu lagi bayar byk utk bill!
saya punya data plan ialah RM38 sebulan,termasuk 1GB data dan 150mins call.
1GB data sgt sikit saja,x begitu cukup,ingat nak tambah lagi data,x tau berapa duit lagi!
tapi,i mmg harap i punya free calls boleh convert ke data,kerana skr x berapa call orang,semua guna whatapps utk sembang dgn keluarga dan kawan!
hahaha,tapi ada mungkinkan??
dreschan
dgn Celcom One Plan lah, wak blh dpt 3GB data dan 60 panggilan/SMS dgn harga RM68 sebulan jer. harga x mahal kan? jika wak rasa 3GB data tu x cukup, blh lah top up 1GB lg dgn hanya RM15 jer, ataupon 5GB dgn RM50! telco yg lain tu caj dr RM25 hingga RM30 utk 1Gb, lebih mahal lah..
coverage celcom ni i rasa okei gak! so far i pakai pon x de apa pe masalah lg sbb signal tu kuat jg bila aku travel ke luar Klang Valley..
ni website celcom, utk maklumat yg lanjut wak blh dpt kat sini lah : https://www.celcom.com.my/personal/promotio...d=1360826467841
babeel
QUOTE (dreschan @ Aug 9 2014, 05:09 PM) *
dgn Celcom One Plan lah, wak blh dpt 3GB data dan 60 panggilan/SMS dgn harga RM68 sebulan jer. harga x mahal kan? jika wak rasa 3GB data tu x cukup, blh lah top up 1GB lg dgn hanya RM15 jer, ataupon 5GB dgn RM50! telco yg lain tu caj dr RM25 hingga RM30 utk 1Gb, lebih mahal lah..
coverage celcom ni i rasa okei gak! so far i pakai pon x de apa pe masalah lg sbb signal tu kuat jg bila aku travel ke luar Klang Valley..
ni website celcom, utk maklumat yg lanjut wak blh dpt kat sini lah : https://www.celcom.com.my/personal/promotio...d=1360826467841

hmm…pelan 5GD data ni memang sangat sesuai aku...calls/sms tak payah banyak...yg penting data..aku akan tukar ke celcom one plan ni..terima kasih banyak ya...
dreschan
kita ni sbg customer blh cuba lah pelan yg mane2 satu, tengok yg mane satu paling best dan baloi kan.
x rugi lah klo blh cuba dulu sebelom sign kontrak tu. sbb telco tu klo nk menarik perhatian customer pon akan offer pelan2 yg best bg kita kan. hihi
jiayo
Sama juga dgn kawan I,dia complaint dia punya plan mcm x guna langsung.data quota sikit saja tapi ada byk free calls.dia jarang call,jadi plan dia langsung x guna. Kesian dia x blg tukar package, kerana dia sign up contract tu semasa beli iphone5S, mesti tunggu tempoh contract habis baru blh tukar.
Dia akan cari cara utk dpt free data.
ironfist
Berita baik la..ada maklumat mengenai telco package..jika ada orang yang mau sign up tetapi masih blurr..u boleh cuba blog post ni.. http://nameeroslan.blogspot.com/2014/08/te...etakat-ini.html
Mengenai perbandingan tentang telco package..boleh cuba rujuk..hehe
kepler123
zaman sekarang banyak orang miliki smartphone,banyak apps ada kegunaan hantar mesej dan buat panggilan ….bagi saya data adalah lebih penting daripada panggilan biasa dan sms….jika nak pilih pelan telco ,saya harap dapat cari telco yang ada data yang banyak....
majorwow
betul tu..APPS telah pun semakin mengganti panggilan dan sms..fakta ni memang tak boleh dinafikan..tetapi bila kecemasan..adakah anda masih gunakan APPS untuk berhubung?? takkan anda harapkan warga tua menggunakan APPS kut..betul ke tak?!
kepler123
QUOTE (majorwow @ Aug 23 2014, 12:34 AM) *
betul tu..APPS telah pun semakin mengganti panggilan dan sms..fakta ni memang tak boleh dinafikan..tetapi bila kecemasan..adakah anda masih gunakan APPS untuk berhubung?? takkan anda harapkan warga tua menggunakan APPS kut..betul ke tak?!



apa yg saya maksud ni bukan langsung tak guna panggilan biasa dan sms..juga kurang je...
dulu i sign pelan lebih daripada RM150, ada 3GB, tapi jika buat panggilan ke rangkaian lain kena caj lebih mahal..
pelan yang saya guna sekarang ni amat sesuai ,ada 3GB, call dan sms tak banyak..
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2018