Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: KESIAN......Pak Lah Hanya mampu bidas....
CAKAP.Net > Cakap Umum > Cakap Isu Semasa > Cakap Politik
padaiyappaİ
Hari ini Pak Lah membidas peniaga yang enggan turunkan harga barang....

Lupakah paklah bahawa DSAI ada berkata....

QUOTE
Kalau kita naikkan harga minyak mendadak macam ini....harga barang pasti naik mencanak pulak....bila harga minyak dunia jatuh nanti...harga barang kat Malaysia takkan `faham bahasa`.


Rupanya kenyataan anwar tepat. apakata Subery pulak. Dia tak dengarkah anwar cakap depan dia dulu ?
WaKenaBeb
betul 2.. aku sokong ko. peace..!
padaiyappaİ
aku rasa, masa paklah naikkan harga minyak tinggi-tinggi masa dulu secara terburu-buru
bakteria
tu la kita org melayu ni mudah lupa (betul la kata2 dr.mahathir)...lupa pada peribahasa bila nasi dah jadi bubur...mana taknya mcm yg berlaku sekarang...hrga barang tkkn turun dengan mudah...kalau di korea mungkin mudah turun sbb rakyat korea akn wt mogok lapar ramai2 utk force penjual turunkan hrga barang...tapi kita kat malaysia...bulan puasa pn tk puasa apatah lagi nk wt mogok lapar...

kalau aku jadi penjual...logiknya aku pn takkan turunkan harga barang yg aku jual...sebab? sebab pengguna dah mula accept harga barang yg aku naikkan tu...so kalau pengguna setuju ngan harga tu (walaupun masih merungut tetapi pengguna tetap beli) buat apa aku nk turunkan lagi hrga brg yg aku jua...logik?
padaiyappaİ
memang lah, siapa tak mahu untung .....
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2018