Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Part Time (DATA ENTRY, SURVEYOR, MYSTERY SHOPPER)
CAKAP.Net > Cakap Urusniaga & Kerjaya > Cakap Kerjaya & Pengalaman
black_rosesjr
PENGUMUMAN..

Ari ni bos kawan masuk opis.. bermakna ada la benda dia nak kawan buat..
ari ni bos kawan suh kawan cari sesiapa yang berminat nak buat part time.
1- DATA ENTRY
2- SURVEYOR
3- MYSTERY SHOPPER


Nama company kawan : INSIGHTS MATRIX (M) SDN BHD
(Formerly known as Kavaq Customer Intelligence (M) Sdn Bhd)
Ni address opis kawan : No.8, Jalan PJS 7/21,
Bandar Sunway,46150
Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
Tel : 603 5636 7989 MINTAK SAMBUNG KE 305
Fax: 603 5632 7989
Email kawan: juliazi@insights-matrix.com
Web comp kawan: http://www.insights-matrix.com

Kalau boleh, kawan nak cari yang ada transport. senang nak pegi buat keje.
munger
buleh trg sket x psl skop keje tuh..mungkin ade org berminat nnt..yela..mcm aku nih xbrape phm sgt ngn skop keje yg bkl dibuat klu tgk ats jwtn tuh..
black_rosesjr
KAT SINI SAYE NAK OVERVIEW SKET PASAL MISTERY SHOPPER..
Kita kena acting mcm customer.. keje dia mcm ni contoh company yang kita nak survey tu ABC BANK. keje mystery shopper ni mcm jadi customer. pegi ABC BANK, pastu buat analysys sendiri pasal environment, service dia.. dan sebagainya.. untuk ni, kitorang akan kasi training la kat korang ape korang nak buat kat situ. yang via phone pn ada. mcmana bahasa receptionist dia cakap ngan kita. friendly ke tak... ape2 je la.

DATA ENTRY plak, biasanye kata bagi questinnaire yang dah siap diisi. jadi korang cuma masukkan data ke dalam Excell format @ online database yang kami sediakan.

KALAU UTK SURVEYOR @ INTERVIEWER PLAK, kalau nak interview org yang cakap Mandarin, I ambik la org yang pandai mandarin. Begitulah juga dengan bahasa2 lain.Yang interview ni plak, ada 2 jenis. Pertama face to face. Kita akan tentukan sape org yang nak di interview. Kedua, melalui telefon. You akan guna phone kat opis ni utk interview org. Soalan2 & contact details pasal org yang nak di interview tu I yang akn kasi. Untuk yang melalui telefon ni, kena keje opis hour la. I akan guide la ape yang korang nak kena buat.


SEND KAN KORANG PUNYE nick name yg korang gune kat forum, Name, umur, bangsa, jantina, tempat tinggal, tempat keje (kalau keje) , job location yang anda rase still blh kalo saye kasi job ni, no tepon, bila available utk buat part time, bahasa yang anda tahu cakap & baca, Education, transport korang ade tak
Raja Kayangan
mcm menarik je
black_rosesjr
QUOTE (Raja Kayangan @ Nov 21 2008, 12:12 AM) *
mcm menarik je


Kalu minat, send la details kat e-mail saye
bakteria
nasib aku dok area utara..kalau tk aku dah apply...income tu beb
BudaK-MalaS
sori kpd TS...
bukan nak kacau thread nie...just nak mengingatkan pada forumer...
pasal data entry nie, aku selalu kena tipu..
korang kena gi opis untuk interview.
n then korang diminta untuk buat bayaran dgn jumlah sekian dgn alasan untuk proses data, n ape2 jer yg berkaitan dengan keje data entry..kalu masa aku interview tu, aku kena bayar rm168...
kemudian, diorg akan suruh korang balik n tunggu kol dr diorg..
sampai skrg aku xdpt kol..dah dekat 1tahun..aku mohon keje tu 21hb januari 2008 kat opis tingkat 7 plaza imbi, kl...
aku kol diorg, alasan yg diorg bagi xde syarikat n bagi keje data entry pada diorg..dlm erti kata lain diorg nie cuma org tgh jer..
korang kena la tunggu sampai la ade syarikat yg nak perkhidmatan tu..
yg peliknye, iklan untuk pekerjaan tu terus ada sehingga sekarang di surat khabar..
aku dah report polis pun, polis buat bodo jer..
dah la masa tu aku dtg dr kuantan...jauh giler..semata2 nak cari rezeki..
rupe2nye, aku kena tipu..
sampai skrg aku ade simpan resit pembayaran n surat perjanjian yg kononnye aku dah jd pekerja diorg..
logik ke nak bekerja, kite plak kena bayar kat diorang..?
aku ms tu pun xfikir sgt sebab dah penat2 dtg..semangat nak cari duit tambahan..
korang hati2 la ye..

aku dh byk kalu kena tipu untuk keje data entry camni..xkire la dgn cara interview or online...
kalu online, lagi la sengal..kite kena byr sejumlah sekian untuk dapatkan dokumen. tapi ape yg kite dpt adalah cara bagaimana nak buat iklan mcm ape yg kite tgk pada ikalan tersebut..
adoi....

sori yer TS kalu post aku nie mengganggu thread ko..
cuma beringat jer..

bruce.gif bruce.gif bruce.gif
Mr TR
QUOTE (BudaK-MalaS @ Nov 28 2008, 12:15 PM) *
sori kpd TS...
bukan nak kacau thread nie...just nak mengingatkan pada forumer...
pasal data entry nie, aku selalu kena tipu..
korang kena gi opis untuk interview.
n then korang diminta untuk buat bayaran dgn jumlah sekian dgn alasan untuk proses data, n ape2 jer yg berkaitan dengan keje data entry..kalu masa aku interview tu, aku kena bayar rm168...
kemudian, diorg akan suruh korang balik n tunggu kol dr diorg..
sampai skrg aku xdpt kol..dah dekat 1tahun..aku mohon keje tu 21hb januari 2008 kat opis tingkat 7 plaza imbi, kl...
aku kol diorg, alasan yg diorg bagi xde syarikat n bagi keje data entry pada diorg..dlm erti kata lain diorg nie cuma org tgh jer..
korang kena la tunggu sampai la ade syarikat yg nak perkhidmatan tu..
yg peliknye, iklan untuk pekerjaan tu terus ada sehingga sekarang di surat khabar..
aku dah report polis pun, polis buat bodo jer..
dah la masa tu aku dtg dr kuantan...jauh giler..semata2 nak cari rezeki..
rupe2nye, aku kena tipu..
sampai skrg aku ade simpan resit pembayaran n surat perjanjian yg kononnye aku dah jd pekerja diorg..
logik ke nak bekerja, kite plak kena bayar kat diorang..?
aku ms tu pun xfikir sgt sebab dah penat2 dtg..semangat nak cari duit tambahan..
korang hati2 la ye..

aku dh byk kalu kena tipu untuk keje data entry camni..xkire la dgn cara interview or online...
kalu online, lagi la sengal..kite kena byr sejumlah sekian untuk dapatkan dokumen. tapi ape yg kite dpt adalah cara bagaimana nak buat iklan mcm ape yg kite tgk pada ikalan tersebut..
adoi....

sori yer TS kalu post aku nie mengganggu thread ko..
cuma beringat jer..

bruce.gif bruce.gif bruce.gif


bro , ko kena kt imbi plaza company Mega Access ke?
kalo Mega Access sama la kita...
aku pun dh terkena dlm bulan 7 taun lepas...
geram tol la...
sebelum kita bayar tu ia2 dia kata dh ada job utk kita...
pas bayar tgk2 xde pe pn...

anyway aku rs yg TS punye nie btol kot...
sbb kalo tgk kt tajuk tread nie pon ada dikatakan 'tiada sebarang carge dikenakan ke atas korg'...
so TS, job nie still available x?
hatikristal
Kesiannye pada org2 yg tertipu...
Tak pe, jadikan sebagai pengajaran.

Ingat, apa2 jenis keja, yg perlu kita bayar dulu..sememangnya menipu. Jadi jgn terjebak. Klu gi agensi pekerjaan pun, tak pernahnye kita kena bayar dulu... mesti percuma nye... so lain kali beringat.
black_rosesjr
SORRY LAMA TAK ONLINE KAT FORUM NI... SEBAB MACAM TAK RAMAI JE YANG ONLINE... LG PON BZ CKET..

BETUL KATA BUDAKMALAS TU... KALAU ADA MANA2 COMPANY SURUH YOU ALL BAYAR PAPE, JANGAN BAYAR... TIPU SEMUANYE TU...
TAPI AKU PUNYE IKLAN NI TAK TIPU..... KORANG TAKYAH BAYOR APE2 PON...
padaiyappaİ
aku pernah ada pengalaman kena macam tu dulu, dia kata kerja part time buat data entry,,, aku pergilah interview semua ... siap dia buat knowleage transfer, ,,,

tup .. tup ... rupanya dia suh orang yang di interview tu melabur RM 30 K dalam diaorang punya pelaburan ... hampeh tu
suhaily_86
kerja sambil melayari internet. Sungguh mudah kerana anda dibayar untuk;
1) Membaca emel yang dihantar
2)Membaca iklan selama 30saat
3)Menghebohkan kepada rakan2 anda.

FREE, PERCUMA!!
TAK RUGI SESEN PN KALAU CUBA.. Jadi active clicker pd link ini;
1)http://www.troybux.com/?ref=suhaily86
2)http://www.infinitybux.com/?ref=suhaily86
3)http://www.clixsense.com/?ref=suhaily_86


SEKIAN, SELAMAT MENCUBA..(happy.gif)
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2018