IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> MINYAK HITAM TERBAIK DI MALAYSIA
cyclebin10
kiriman Nov 24 2020, 01:20 PM
Kiriman #1


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 118
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



Minyak hitam di pasaran ada macam2 brand. ada yg ok ada yg x..depend pd mata masing-masing. tapi pada saya better kalau minyak pelincir yg kita guna ada bgi kesan positif pada enjin motor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Purika
kiriman Nov 24 2020, 04:08 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 18
Sertai: 14-December 17
No. Ahli: 2,801



Ni yang aku guna dah berabad

Kereta - Shell
Motor - Motul

Terbaikk!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Nov 25 2020, 04:14 PM
Kiriman #3


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 131
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (cyclebin10 @ Nov 24 2020, 01:20 PM) *
Minyak hitam di pasaran ada macam2 brand. ada yg ok ada yg x..depend pd mata masing-masing. tapi pada saya better kalau minyak pelincir yg kita guna ada bgi kesan positif pada enjin motor.

Memang kebanyakannya pengguna akan Cari minyak hitam yang boleh buat enjin tahan lama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Purika
kiriman Nov 26 2020, 10:22 AM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 18
Sertai: 14-December 17
No. Ahli: 2,801



QUOTE (bazaoyu @ Nov 25 2020, 04:14 PM) *
Memang kebanyakannya pengguna akan Cari minyak hitam yang boleh buat enjin tahan lama


plg murah aku pnh beli kat giant. nama pun dah lupa apa brand.. tak femes pun la.tapi harga mmg murah sgt .perform ok ja. xde meragam pun enjin.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Purika
kiriman Nov 26 2020, 10:23 AM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 18
Sertai: 14-December 17
No. Ahli: 2,801



QUOTE (cyclebin10 @ Nov 24 2020, 01:20 PM) *
Minyak hitam di pasaran ada macam2 brand. ada yg ok ada yg x..depend pd mata masing-masing. tapi pada saya better kalau minyak pelincir yg kita guna ada bgi kesan positif pada enjin motor.


ofcos la minyak mahal lg cantik enjin.tu yg selalu salesman cakap la.kalau tanya pomen diorang rekomen yg mana elok sesuai dgn poket kita.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Nov 26 2020, 03:10 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 87
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (Purika @ Nov 26 2020, 10:22 AM) *
plg murah aku pnh beli kat giant. nama pun dah lupa apa brand.. tak femes pun la.tapi harga mmg murah sgt .perform ok ja. xde meragam pun enjin.

Memang ada yang murah and awak pakai okay sekarang. Tapi untuk jangka Masa panjang kita tak tau, takut enjin rosak je nanti
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Nov 26 2020, 03:16 PM
Kiriman #7


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 131
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (Purika @ Nov 26 2020, 10:23 AM) *
ofcos la minyak mahal lg cantik enjin.tu yg selalu salesman cakap la.kalau tanya pomen diorang rekomen yg mana elok sesuai dgn poket kita.

Kena tengok balik enjin jenis apa and Cari yang sesuai dengan enjin tu. And brand pulak, kalau boleh pakailah brand yang memang dah terkenal kat pasaran, so kualiti tu memang dah ada dah Tak perlu risau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Dec 1 2020, 04:14 PM
Kiriman #8


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 118
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (Purika @ Nov 24 2020, 04:08 PM) *
Ni yang aku guna dah berabad

Kereta - Shell
Motor - Motul

Terbaikk!



aku dua2 shell.dulu pakai kat kereta je la,tapi bila dah bertahun pakai,bila aku bawak kluar moto aku pkai yang sama. ada jugak budak ofis aku pakai motul,tapi bila dia naik moto aku dia pun cakap rasa lain,smooth je,enjin tak ada mcm mgerang bila laju.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Dec 1 2020, 04:19 PM
Kiriman #9


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 118
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (chucheongfan @ Nov 26 2020, 03:10 PM) *
Memang ada yang murah and awak pakai okay sekarang. Tapi untuk jangka Masa panjang kita tak tau, takut enjin rosak je nanti



yang ni betul. 2 3thun enjin jadi mcm motor lama.skrg aku dah dekat smggu cuba yg Shell advance power tu,sblum ni guna model lama punya.mmg rasa dia mcm ada kurangkan geseran enjin tu
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 24th June 2021 - 02:11 PM