IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Gaya rambut korang pergi kerja
sunflo0303
kiriman Nov 23 2020, 02:55 PM
Kiriman #1


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 117
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



Aku ada search satu ni tgk2 la gaya rambut mcm mana nak gi kerja, tetiber rase nak kreatif sikit.
https://makeuptutorials.com/easy-hairstyles-for-work/
Tapi ade yg mcm over sgt mcm no 10, 14, 16.
Korang sllu buat styles camne ek?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Nov 23 2020, 07:45 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 87
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



sy selalu buat style rambut secara DIY je, murah lagi ringkas, lagi jimat masa. Kejap je habis, dah blh pegi ofis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Nov 23 2020, 07:48 PM
Kiriman #3


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 118
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



buat style rambut pendek, skrg cuaca panas sgt, sekejap je dah berpeluh byk, susah kalau rambut panjang
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Nov 23 2020, 11:58 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 73
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (cyclebin10 @ Nov 23 2020, 07:48 PM) *
buat style rambut pendek, skrg cuaca panas sgt, sekejap je dah berpeluh byk, susah kalau rambut panjang


hahaha betul. lagi2 pakai tudung ni orang tak nampak rambut macam mana xD so rambut bole nak style macam2 mana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Nov 24 2020, 12:05 AM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 32
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



korang selalu guna product apa yang nak buat rambut?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Nov 24 2020, 07:49 PM
Kiriman #6


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 118
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (chucheongfan @ Nov 23 2020, 07:45 PM) *
sy selalu buat style rambut secara DIY je, murah lagi ringkas, lagi jimat masa. Kejap je habis, dah blh pegi ofis


Pandai lal, kalau sy mau buat, sy kena belajar kat online dulu, skrg apa-apa pun xtau buat lagi
Tapi okay la sebab sekarang pun guna hairtyler yg elok senang sikit nak styling.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Nov 24 2020, 07:51 PM
Kiriman #7


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 118
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (zizi_zack @ Nov 23 2020, 11:58 PM) *
hahaha betul. lagi2 pakai tudung ni orang tak nampak rambut macam mana xD so rambut bole nak style macam2 mana


Eh pakai tudung pun u kena keringkan dulu rambut bukan terus pakai saja.
Saya tau sbb housemate setiap hari kelam kabut kering kan rambut, pakai tudung.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Nov 24 2020, 07:53 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 87
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (cyclebin10 @ Nov 23 2020, 07:48 PM) *
buat style rambut pendek, skrg cuaca panas sgt, sekejap je dah berpeluh byk, susah kalau rambut panjang


walaupun pendek, tapi kena nampak ohm juga, ketampilan anggun dan org suka tgk. Mcm ini barulah cun
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Nov 24 2020, 10:50 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 73
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (cyclebin10 @ Nov 24 2020, 07:51 PM) *
betul kat luar xada lah org mau tgk, tp kat rumah ada, jd kena dandan sikit juga kat rumah


yupp kalau kat rumah tu buat untuk diri sendiri ja so takyah la nak bersungguh hahah
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Nov 24 2020, 10:55 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 32
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (cyclebin10 @ Nov 24 2020, 07:49 PM) *
pandai lal, kalau sy mau buat, sy kena belajar kat online dulu, skrg apa-apa pun xtau buat lagi


samalah. kadang kalau belajar online pun masih fail. tengah nak cari alat yang senang nak buat rambut ni
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Nov 25 2020, 06:40 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 87
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (MissSheety @ Nov 24 2020, 10:55 PM) *
samalah. kadang kalau belajar online pun masih fail. tengah nak cari alat yang senang nak buat rambut ni


Skrg kann dah high tech dah, ada dengar tak brg hair styler, yg blh buat rambut byk pattern.
Saya lagi confident beli je product yg orang trusted n branded. Tak nak beli yg byk online jenama ntah apa - apa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Nov 25 2020, 06:45 PM
Kiriman #12


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 118
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (zizi_zack @ Nov 24 2020, 10:50 PM) *
yupp kalau kat rumah tu buat untuk diri sendiri ja so takyah la nak bersungguh hahah


Kena standby juga lebih lebih lagi musim perayaan, tetamu mau tgk kan, takkanlah kusut masai je kan.
Even kalau raya tu memang berjam - jam make up. Belum masuk rambut lagi hahaha.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Nov 25 2020, 10:21 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 73
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (cyclebin10 @ Nov 25 2020, 06:45 PM) *
kena standby juga lebih lebih lagi musim perayaan, tetamu mau tgk kan, takkanlah kusut masai je kan


betul jugak. tapi zaman zaman covid ni takde orang la datang rumah kiki. ada suggestions tak product best untuk rambut rontok?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Nov 25 2020, 10:30 PM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 32
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (chucheongfan @ Nov 25 2020, 06:40 PM) *
skrg kann dah high tech dah, ada dengar tak brg hair styler, yg blh buat rambut byk pattern


ada product baru release ke? macam best je since tengah mencari jugak. kalau lagi best under badget
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Nov 26 2020, 06:38 PM
Kiriman #15


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 118
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (zizi_zack @ Nov 25 2020, 10:21 PM) *
betul jugak. tapi zaman zaman covid ni takde orang la datang rumah kiki. ada suggestions tak product best untuk rambut rontok?


Kalau mau sy suggest, panasonic tu kot, dah lama sy guna dia punya dryer dan styler, ok je ...senang urus rambut.
Saya pakai brand lain yg mahal jugak, tapi diorang takde hair protection punya feature, tu yg takut sebab rambut sensitif kan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Nov 26 2020, 06:39 PM
Kiriman #16


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 118
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (chucheongfan @ Nov 25 2020, 06:40 PM) *
skrg kann dah high tech dah, ada dengar tak brg hair styler, yg blh buat rambut byk pattern


haiya...hair styler mmgg lah kegunaanya buat pattern, kalau tak, kenapa ppanggil styler. tp senang overheat rambut tu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Nov 26 2020, 06:44 PM
Kiriman #17


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 87
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (MissSheety @ Nov 25 2020, 10:30 PM) *
ada product baru release ke? macam best je since tengah mencari jugak. kalau lagi best under badget


HV70 baru je release, ngam ngam minggu lepas ada 11.11 sale, jadi sy pun belilah dgn byk diskaun, free shipping lg.
Harga biasa RM339. Harga sales hari tu dapat jugak RM259.00
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Nov 26 2020, 11:17 PM
Kiriman #18


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 73
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (cyclebin10 @ Nov 26 2020, 06:38 PM) *
kalau mau sy suggest, panasonic tu kot, dah lama sy guna dia punya dryer dan styler, ok je...senang urus rambut


yang hv70 tu ye? sebab saya ada perasan jugak ramai orang cakap pasal tu. lain macam product dia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Nov 26 2020, 11:18 PM
Kiriman #19


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 32
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (chucheongfan @ Nov 26 2020, 06:44 PM) *
hv70 baru je release, ngam ngam minggu lepas ada 11.11 sale, jadi sy pun belilah dgn byk diskaun, free shipping lg


wow macam menarik. tapi nak save budget ni tengah berkira jugak nak beli ke tak xD tpi sebab features dia ada yang menarik.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Nov 27 2020, 06:34 PM
Kiriman #20


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 87
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (MissSheety @ Nov 26 2020, 11:18 PM) *
wow macam menarik. tapi nak save budget ni tengah berkira jugak nak beli ke tak xD tpi sebab features dia ada yang menarik.


you boleh berkira, tp jgn terlalu berkira..haha...sbb dia punya harga padan dengan kualitinya, patternnya pun menarik juga
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 5th August 2021 - 11:22 PM