IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Laser treatment untuk rambut?
cyclebin10
kiriman Jan 4 2021, 11:54 AM
Kiriman #1


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 118
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



Ade sape - sape pernah try laser utuk kulit kepala tak?
Tgh survey website, tgk laser ni macam ok je, menggalakkan pertumbuhan sel baru.
Ingat nak try untuk ku dengan husband since dua - dua ada problem rambut.
https://marissaskin.my/laser-tumbuh-rambut/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Jan 4 2021, 06:40 PM
Kiriman #2


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 117
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



apakah masalah rambut yang kamu suami isteri hadapi? laser ni nampaknya kena berbelanja besar, lagi kena selalu pergi followup lepas treatment ni
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Jan 4 2021, 06:44 PM
Kiriman #3


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 131
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



ini laser terapi ni kena bergantung pada criteria individu juga, sebab bukannya semua orang boleh efektif dengan rawatan ni...
keputusannya pun tidaklah konsisten
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Jan 4 2021, 09:03 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 73
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



saya kalau laser treatment ni tak pernah dengar lagi. cuma scalp treatment pernah la and memang best buat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Jan 4 2021, 09:04 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 73
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



takpun awak boleh jugak tukar apa apa product dulu untuk tengok kulit kepala kita ni sesuai tak dengan bahan product tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Jan 5 2021, 06:33 PM
Kiriman #6


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 131
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (zizi_zack @ Jan 4 2021, 09:04 PM) *
takpun awak boleh jugak tukar apa apa product dulu untuk tengok kulit kepala kita ni sesuai tak dengan bahan product tu.


ya kadang kala produk yanng mengandungi bahan kimia yang kulit rambut kita alergi dengan..
jadi adalah reaksinya
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Jan 5 2021, 06:35 PM
Kiriman #7


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 117
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



mau pertumbuhan sel baru ada banyak caranya, terpulanglah kepada anda mau tengok kesannya dengan cepat atau tidak.
Kalau mau cepat, mesti dengan rawatan pakar, kalau tak, boleh guna stail gaya hidup makan barang organik
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Jan 5 2021, 08:28 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 73
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (bazaoyu @ Jan 5 2021, 06:33 PM) *
ya kadang kala produk yanng mengandungi bahan kimia yang kulit rambut kita alergi dengan..
jadi adalah reaksinya


betul tu. so kena pakai bahan yang kurang kimia and tengok serasi atau tidak pada kulit. kalau ok, boleh teruskan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Jan 5 2021, 08:37 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 52
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



laser kulit kepala memang bagus sama jugak macam kita buat untuk muka. and paling penting kesan dia pun menyeluruh cuma tak sure side effects nya banyak ke tidak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Jan 6 2021, 06:35 PM
Kiriman #10


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 117
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (FattahAmin @ Jan 5 2021, 08:37 PM) *
laser kulit kepala memang bagus sama jugak macam kita buat untuk muka. and paling penting kesan dia pun menyeluruh cuma tak sure side effects nya banyak ke tidak


side effect rasanya ada sedikit banyak...biasakan kalau kamu buat laser, lepas tu, dia akan bagi kamu krim kah produk untuk sapu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Jan 6 2021, 06:39 PM
Kiriman #11


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 131
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



tapi kadangkala, pengering rambut kalau suhu yang guna panas sangat, ia juga mencederakan kulit kepala..
akan jadi merah kalau serius
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Jan 6 2021, 07:09 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 73
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (bazaoyu @ Jan 6 2021, 06:39 PM) *
tapi kadangkala, pengering rambut kalau suhu yang guna panas sangat, ia juga mencederakan kulit kepala..
akan jadi merah kalau serius


betul tu and kulit kepala akan start berkuping. so kalau sesiapa yang keringkan rambut tu better check alat yang kita guna tu elok atau tidak untuk rambut
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Jan 6 2021, 07:11 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 52
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (sunflo0303 @ Jan 6 2021, 06:35 PM) *
side effect rasanya ada sedikit banyak...biasakan kalau kamu buat laser, lepas tu, dia akan bagi kamu krim kah produk untuk sapu


betul jugak and maybe kena berpantang jugak tu. kalau tak jaga habislah rosak.
tapi better buat scalp treatment and monitor kulit kepala kita di rumah
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Jan 7 2021, 12:39 PM
Kiriman #14


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 131
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (zizi_zack @ Jan 6 2021, 07:09 PM) *
betul tu and kulit kepala akan start berkuping. so kalau sesiapa yang keringkan rambut tu better check alat yang kita guna tu elok atau tidak untuk rambut


ya betul, berkuping ni kalau berpanjangan memang akan mewujudkan satu masalah yang serius kepada kulit rambut.
Masa tu kena pergi jumpa doktor pula
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Jan 7 2021, 12:42 PM
Kiriman #15


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 117
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (FattahAmin @ Jan 6 2021, 07:11 PM) *
betul jugak and maybe kena berpantang jugak tu. kalau tak jaga habislah rosak.
tapi better buat scalp treatment and monitor kulit kepala kita di rumah


Saya pernah jugak rambut gugur dan kering sebab salah styling rambut. Solution saya tukar hair dryer lain. Ambik masa sikit nak elok tapi sekarang rambut dah sihat balik.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Jan 7 2021, 08:06 PM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 52
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (sunflo0303 @ Jan 7 2021, 12:42 PM) *
Saya pernah jugak rambut gugur dan kering sebab salah styling rambut. Solution saya tukar hair dryer lain. Ambik masa sikit nak elok tapi sekarang rambut dah sihat balik.


Tak tau pulak boleh jadi macam ni ya? Saya jarang nak pakai hair dryer ke apa. Bangun awal sllu rambut dah kering, kalau lambat je nak cepat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Jan 7 2021, 08:11 PM
Kiriman #17


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 73
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (bazaoyu @ Jan 7 2021, 12:39 PM) *
ya betul, berkuping ni kalau berpanjangan memang akan mewujudkan satu masalah yang serius kepada kulit rambut.
Masa tu kena pergi jumpa doktor pula


kan lebih baik jaga betul2 dulu dari rumah and kalau melarat terus jumpa doktor.
yang penting jenama barang yang kita pakai tu mesti kena elok and berfungsi dengan baik jugak.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Jan 8 2021, 06:29 PM
Kiriman #18


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 117
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (FattahAmin @ Jan 7 2021, 08:06 PM) *
Tak tau pulak boleh jadi macam ni ya? Saya jarang nak pakai hair dryer ke apa. Bangun awal sllu rambut dah kering, kalau lambat je nak cepat.


Mmg sebab kulit saya mmg kering ke sensitive ke. Beberapa hair dryer dah try tak ok jugak, berani kan diri beli Panasonic punya model NA-98.
Pakai sekali je dah ok, sbb saya pakai cold mode.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Jan 8 2021, 06:31 PM
Kiriman #19


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 131
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (zizi_zack @ Jan 7 2021, 08:11 PM) *
Mmg sebab kulit saya mmg kering ke sensitive ke. Beberapa hair dryer dah try tak ok jugak, berani kan diri beli Panasonic punya model NA-98.
Pakai sekali je dah ok, sbb saya pakai cold mode.


Pengering rambut ni ada nanoe mmg boleh keep scalp moisturized, tambah dgn double mineral for UV protection.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Jan 8 2021, 09:24 PM
Kiriman #20


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 73
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (bazaoyu @ Jan 8 2021, 06:31 PM) *
Pengering rambut ni ada nanoe mmg boleh keep scalp moisturized, tambah dgn double mineral for UV protection.

Berapa harga hair dryer ni?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 1st August 2021 - 03:48 PM