Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Gaya rambut korang pergi kerja
CAKAP.Net > Cakap Khusus > Cakap Fesyen & Gaya
sunflo0303
Aku ada search satu ni tgk2 la gaya rambut mcm mana nak gi kerja, tetiber rase nak kreatif sikit.
https://makeuptutorials.com/easy-hairstyles-for-work/
Tapi ade yg mcm over sgt mcm no 10, 14, 16.
Korang sllu buat styles camne ek?
chucheongfan
sy selalu buat style rambut secara DIY je, murah lagi ringkas, lagi jimat masa. Kejap je habis, dah blh pegi ofis
cyclebin10
buat style rambut pendek, skrg cuaca panas sgt, sekejap je dah berpeluh byk, susah kalau rambut panjang
zizi_zack
QUOTE (cyclebin10 @ Nov 23 2020, 07:48 PM) *
buat style rambut pendek, skrg cuaca panas sgt, sekejap je dah berpeluh byk, susah kalau rambut panjang


hahaha betul. lagi2 pakai tudung ni orang tak nampak rambut macam mana xD so rambut bole nak style macam2 mana
MissSheety
korang selalu guna product apa yang nak buat rambut?
cyclebin10
QUOTE (chucheongfan @ Nov 23 2020, 07:45 PM) *
sy selalu buat style rambut secara DIY je, murah lagi ringkas, lagi jimat masa. Kejap je habis, dah blh pegi ofis


Pandai lal, kalau sy mau buat, sy kena belajar kat online dulu, skrg apa-apa pun xtau buat lagi
Tapi okay la sebab sekarang pun guna hairtyler yg elok senang sikit nak styling.
cyclebin10
QUOTE (zizi_zack @ Nov 23 2020, 11:58 PM) *
hahaha betul. lagi2 pakai tudung ni orang tak nampak rambut macam mana xD so rambut bole nak style macam2 mana


Eh pakai tudung pun u kena keringkan dulu rambut bukan terus pakai saja.
Saya tau sbb housemate setiap hari kelam kabut kering kan rambut, pakai tudung.
chucheongfan
QUOTE (cyclebin10 @ Nov 23 2020, 07:48 PM) *
buat style rambut pendek, skrg cuaca panas sgt, sekejap je dah berpeluh byk, susah kalau rambut panjang


walaupun pendek, tapi kena nampak ohm juga, ketampilan anggun dan org suka tgk. Mcm ini barulah cun
zizi_zack
QUOTE (cyclebin10 @ Nov 24 2020, 07:51 PM) *
betul kat luar xada lah org mau tgk, tp kat rumah ada, jd kena dandan sikit juga kat rumah


yupp kalau kat rumah tu buat untuk diri sendiri ja so takyah la nak bersungguh hahah
MissSheety
QUOTE (cyclebin10 @ Nov 24 2020, 07:49 PM) *
pandai lal, kalau sy mau buat, sy kena belajar kat online dulu, skrg apa-apa pun xtau buat lagi


samalah. kadang kalau belajar online pun masih fail. tengah nak cari alat yang senang nak buat rambut ni
chucheongfan
QUOTE (MissSheety @ Nov 24 2020, 10:55 PM) *
samalah. kadang kalau belajar online pun masih fail. tengah nak cari alat yang senang nak buat rambut ni


Skrg kann dah high tech dah, ada dengar tak brg hair styler, yg blh buat rambut byk pattern.
Saya lagi confident beli je product yg orang trusted n branded. Tak nak beli yg byk online jenama ntah apa - apa.
cyclebin10
QUOTE (zizi_zack @ Nov 24 2020, 10:50 PM) *
yupp kalau kat rumah tu buat untuk diri sendiri ja so takyah la nak bersungguh hahah


Kena standby juga lebih lebih lagi musim perayaan, tetamu mau tgk kan, takkanlah kusut masai je kan.
Even kalau raya tu memang berjam - jam make up. Belum masuk rambut lagi hahaha.
zizi_zack
QUOTE (cyclebin10 @ Nov 25 2020, 06:45 PM) *
kena standby juga lebih lebih lagi musim perayaan, tetamu mau tgk kan, takkanlah kusut masai je kan


betul jugak. tapi zaman zaman covid ni takde orang la datang rumah kiki. ada suggestions tak product best untuk rambut rontok?
MissSheety
QUOTE (chucheongfan @ Nov 25 2020, 06:40 PM) *
skrg kann dah high tech dah, ada dengar tak brg hair styler, yg blh buat rambut byk pattern


ada product baru release ke? macam best je since tengah mencari jugak. kalau lagi best under badget
cyclebin10
QUOTE (zizi_zack @ Nov 25 2020, 10:21 PM) *
betul jugak. tapi zaman zaman covid ni takde orang la datang rumah kiki. ada suggestions tak product best untuk rambut rontok?


Kalau mau sy suggest, panasonic tu kot, dah lama sy guna dia punya dryer dan styler, ok je ...senang urus rambut.
Saya pakai brand lain yg mahal jugak, tapi diorang takde hair protection punya feature, tu yg takut sebab rambut sensitif kan.
cyclebin10
QUOTE (chucheongfan @ Nov 25 2020, 06:40 PM) *
skrg kann dah high tech dah, ada dengar tak brg hair styler, yg blh buat rambut byk pattern


haiya...hair styler mmgg lah kegunaanya buat pattern, kalau tak, kenapa ppanggil styler. tp senang overheat rambut tu
chucheongfan
QUOTE (MissSheety @ Nov 25 2020, 10:30 PM) *
ada product baru release ke? macam best je since tengah mencari jugak. kalau lagi best under badget


HV70 baru je release, ngam ngam minggu lepas ada 11.11 sale, jadi sy pun belilah dgn byk diskaun, free shipping lg.
Harga biasa RM339. Harga sales hari tu dapat jugak RM259.00
zizi_zack
QUOTE (cyclebin10 @ Nov 26 2020, 06:38 PM) *
kalau mau sy suggest, panasonic tu kot, dah lama sy guna dia punya dryer dan styler, ok je...senang urus rambut


yang hv70 tu ye? sebab saya ada perasan jugak ramai orang cakap pasal tu. lain macam product dia
MissSheety
QUOTE (chucheongfan @ Nov 26 2020, 06:44 PM) *
hv70 baru je release, ngam ngam minggu lepas ada 11.11 sale, jadi sy pun belilah dgn byk diskaun, free shipping lg


wow macam menarik. tapi nak save budget ni tengah berkira jugak nak beli ke tak xD tpi sebab features dia ada yang menarik.
chucheongfan
QUOTE (MissSheety @ Nov 26 2020, 11:18 PM) *
wow macam menarik. tapi nak save budget ni tengah berkira jugak nak beli ke tak xD tpi sebab features dia ada yang menarik.


you boleh berkira, tp jgn terlalu berkira..haha...sbb dia punya harga padan dengan kualitinya, patternnya pun menarik juga
cyclebin10
QUOTE (zizi_zack @ Nov 26 2020, 11:17 PM) *
yang hv70 tu ye? sebab saya ada perasan jugak ramai orang cakap pasal tu. lain macam product dia


Ye lah brand dia mmg antara yg orang pilih. Beli sekali boleh tahan lama, boleh tahan 4 tahun kalau cermat.
Saya sterika, periuk nasi, kipas semua pakai panasonic.
MissSheety
QUOTE (chucheongfan @ Nov 27 2020, 06:34 PM) *
you boleh berkira, tp jgn terlalu berkira..haha...sbb dia punya harga padan dengan kualitinya, patternnya pun menarik juga


haha itula. sebab risau dapat barang tak sama macam apa yang diorang iklankan. banyak kali jugak kena but since benda ni dari panasonic, boleh percaya la productnya
zizi_zack
QUOTE (cyclebin10 @ Nov 27 2020, 06:39 PM) *
haha, sy ckp sebab sy dah beli dah ni dan pakai dah, tgk ada org minta nasihat, sy ceritalah pengalaman saya


maknanya memang bagus la product tu. saya pun nak beli juga ni sebab macam best je boleh try kat rumah buat style macam macam pastu boleh recommend dekat kawan kawan sekali
cyclebin10
QUOTE (zizi_zack @ Nov 28 2020, 12:02 AM) *
maknanya memang bagus la product tu. saya pun nak beli juga ni sebab macam best je boleh try kat rumah buat style macam macam pastu boleh recommend dekat kawan kawan sekali

Sama saya lah banyak semua share dengan housemate. Harga pun kami share - share.
Penting senang bersih kan, selama ni pakai hairstyler tu takde warna tercabut ke pudar ke,
masih nampak baru.
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2021