IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

> Sarawak - Bumi Kenyalang
taukey
kiriman Sep 17 2008, 11:29 AM
Kiriman #1


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



Ada sesiapa di sini pernah melancong ke Sarawak. Sebenarnya kalau setakat nak melancong ke sarawak dengan pergi ke bandar bandar memang tak best. saya nasihatkan adan pergi ke kawasan ulu-ulu sikit. baru adventourous sikit. hehehe. jangan takut. selamat sebenanya. saya balik kampung pun guna perahu bot 100 kuasa kuda rasanya. Dalam 3 jam duduk atas perahu. sakit juga pinggang tapi seronok. dapat tgk bumi yang hijau hijau sambil tengok rumah panjang yang lain-lain serta berkenalan dengan etnik lain gak. best. rugi tak pergi.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Susulan
taukey
kiriman Sep 25 2008, 07:32 PM
Kiriman #2


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



pasar serikin ni memang dekat dengan kalimantan dah. tu memang pusat perkumpulan antara penduduk indonesia utk menjual barangan mereka pada hari sabtu dan ahad. byk yang murah murah benda kat situ. kekadang terfikir la pulak nak beli kat situ dan jual kat ebay. hahaha. tapi perjalanan boleh dikatakan dalam sejam jer. dan semua jalan dah tar. jadi sebenarnya tiada masalah pun.









kat atas tu semua gambar gambar kat serikin. biggrin.gif bro wanmus aku guna free image hosting jutawan. hehehe. boleh tahan. best gak guna


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Kirim dalam topik ini


Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 31st October 2025 - 01:52 AM