IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

> Bebola Sardin, Bebola yang cukup mudah di buat dan sedap
wanmus
kiriman Sep 13 2008, 10:49 PM
Kiriman #1


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



Ok.kali ni kita akan berkongsi tentang masakan bebola sardin..oleh kerana namanya sardin, konfirm mudah skitlah berbanding masakan lain..hehhe

Bahan-bahan:
Roti (dicarikkan)
Biskut (dihancurkan)
Sardin (dihancurkan)
Tepung gandum
Susu F&N
Telur
Air
Garam
Ajinomoto
Minyak

Cara memasak:
Masukkan roti, biskut, ikan sardin ke dalam bekas.Kemudian masukkan tepung, air, telur, susu yang telah dicampurkan air, garam dan ajinomoto.Gaulkan sehingga sebati ( masukkan tepung sedikit demi sedikit kalau lembik sambil menggaul). Kemudian buatkannya seperti bebola (bulat-bulat) .Gorengkannya didalam kuali yang panas.

p/s: lagi best kalau makan ngan sos cili..best..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Kirim dalam topik ini


Closed TopicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 31st October 2025 - 06:33 PM