Sep 17 2008, 11:29 AM
Kiriman
#1
|
|
|
Eksekutif Junior ![]() ![]() Kumpulan: Member Rasmi Kiriman: 194 Sertai: 14-September 08 No. Ahli: 38 |
Ada sesiapa di sini pernah melancong ke Sarawak. Sebenarnya kalau setakat nak melancong ke sarawak dengan pergi ke bandar bandar memang tak best. saya nasihatkan adan pergi ke kawasan ulu-ulu sikit. baru adventourous sikit. hehehe. jangan takut. selamat sebenanya. saya balik kampung pun guna perahu bot 100 kuasa kuda rasanya. Dalam 3 jam duduk atas perahu. sakit juga pinggang tapi seronok. dapat tgk bumi yang hijau hijau sambil tengok rumah panjang yang lain-lain serta berkenalan dengan etnik lain gak. best. rugi tak pergi.
-------------------- |
|
|
|
![]() |
Sep 19 2008, 03:37 PM
Kiriman
#2
|
|
|
Eksekutif Junior ![]() ![]() Kumpulan: Member Rasmi Kiriman: 194 Sertai: 14-September 08 No. Ahli: 38 |
jarang ke? hehehe. byk jugak sebenarnya. ramai yang sebut sabah sebab mgkn sabah lebih menarik dari segi pantai pantai nya.kat sarawak pun tak kurang jugak. kat sarawak pun ada ikan terubok. ingin aku katakan tak jauh beza dgn sabah juga. hehehe. kat Kuching sarawak ada zoo buaya dipanggil jong ccrocodile farm. hehehe.
dari segi mengenali kaum blh saja pergi ke Kampung Budaya kalau tidak mempunyai masa serta bajet yang cukup. melihat pelbagai jenis rumah etnik termasuk orang orang asli. lagi satu ada satu yang menarik kebayakan orang semenanjung malaysia pergi ke kuching ni adalah serikin. Pasar yang penjualnya adalah orang indonesia. pelbagai jenis barangan murah yang dijual. kalau nak tahu lanjut nanti blh tanya terus tak pun nanti aku post post lagi kat sini ttg menariknya sarawak -------------------- |
|
|
|
taukey Sarawak - Bumi Kenyalang Sep 17 2008, 11:29 AM
kakaroct balik mana?balik Kapit?Sarawak memang best... Sep 17 2008, 01:25 PM
wie84 Saya pernah tdo kat umah panjang di Bau, Kch.. Ser... Sep 17 2008, 03:30 PM
wanmus Sepanjang hidup saya dalam Malaysia ni belum perna... Sep 17 2008, 04:59 PM
wanmus laa ye ke..tapi sarawak besar sangat untuk jelajah... Sep 20 2008, 04:16 AM
taukey pasar serikin ni memang dekat dengan kalimantan da... Sep 25 2008, 07:32 PM
bakteria haha aku nk join citer pasal sarawak ni...3bln tep... Nov 20 2008, 10:02 AM
Mama Sarawak? Ya MAMA pernah ke sana. Sarikin memang be... Jan 1 2009, 01:08 AM
Lady bole la ko owg lepak2 ngan Lady bila ko owg g Swk.... Jan 13 2009, 11:39 AM![]() ![]() |
| Versi Ringkas | Masa sekarang: 31st October 2025 - 01:47 AM |