IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

3 Mukasurat V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> tolong i please..
john77
kiriman Apr 25 2019, 05:45 PM
Kiriman #21


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (john77 @ Apr 24 2019, 03:51 PM) *
Radiator tersumbat jugak blh menyebabkan suhu kereta naik sbb ia akan menghalang pengaliran air sejuk ke dlm enjin...lebih baik hntr kereta secepat mungkin utk check...


QUOTE (melindaapang @ Apr 24 2019, 11:42 PM) *
apa punca radiator tersumbat?


Radiator blh tersumbat akibat pengaratan...oleh sbb terlalu bnyk karat dlm radiator tu, jadi ia membuatkan suhu dlm radiator semakin tinggi...penyejukan air dlm radiator x blh berfungsi...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Apr 25 2019, 10:37 PM
Kiriman #22


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



Kedai servis kereta sekarang agak melampau.. Minyak hitam tu dahlahh saya beli sendiri.. pastu cas kos perkhidmatan untuk tolong saya tukarkan minyak tu dah agak cekik darah dah harganya. padahal tolong tukarkan je.. minyak tu sy beli tmpt lain. hmm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Apr 25 2019, 10:39 PM
Kiriman #23


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



Dengar pendapat dari kawan saya, dia beritahu perlu berhati-hati jika pergi kedai servis kereta sekarang. Banyak suka menggunakan barang kualiti rendah untuk pelanggan mereka kerana ingatkan mereka tidak tahu..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Apr 26 2019, 03:01 PM
Kiriman #24


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 22
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (cyclebin10 @ Apr 25 2019, 10:39 PM) *
Dengar pendapat dari kawan saya, dia beritahu perlu berhati-hati jika pergi kedai servis kereta sekarang. Banyak suka menggunakan barang kualiti rendah untuk pelanggan mereka kerana ingatkan mereka tidak tahu..

Mcm ni, kalo aq selalu tukar minyak enjin kat kedai servis kereta yg berlainan...ada x apa2 kesan terhadap kereta aq? Sebab minyak enjin yg pakai tu selalu ditukar...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Apr 26 2019, 04:47 PM
Kiriman #25


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (melindaapang @ Apr 24 2019, 11:46 PM) *
beli dekat station minyak lah. baru betul ori

Beli kat online murah jugak...i rase kualiti same je...x perlu nak bazir wang bnyk2...jimat sikit... gedik.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Apr 26 2019, 08:25 PM
Kiriman #26


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 63
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



Hari tu pergi ke pasar raya beli barang baru dapatikan barang yang berkaitan kereta punya mereka pun ada jual dan harga agak murah juga.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Apr 26 2019, 08:29 PM
Kiriman #27


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 63
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



Barang couterfeit sekarang memang banyak dengan spare part kereta memang perlu berhati-hati jika tidak akan menyebabkan kerugian.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Apr 26 2019, 11:16 PM
Kiriman #28


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 103
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (john77 @ Apr 26 2019, 04:47 PM) *
Beli kat online murah jugak...i rase kualiti same je...x perlu nak bazir wang bnyk2...jimat sikit... gedik.gif


i pernah beli minyak online then bila sampai check minyak tu dia campur dengan air sebab cair sangat. menyesal beli
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Apr 26 2019, 11:21 PM
Kiriman #29


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 103
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (cyclebin10 @ Apr 25 2019, 10:37 PM) *
Kedai servis kereta sekarang agak melampau.. Minyak hitam tu dahlahh saya beli sendiri.. pastu cas kos perkhidmatan untuk tolong saya tukarkan minyak tu dah agak cekik darah dah harganya. padahal tolong tukarkan je.. minyak tu sy beli tmpt lain. hmm


better tukar sendiri je minyak hitam. senang je actually. bukak enjin oil drain plug dekat bawah kereta, keluarkan minyak enjin then masukkan minyak baru
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Apr 27 2019, 01:46 PM
Kiriman #30


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (bazaoyu @ Apr 26 2019, 11:16 PM) *
i pernah beli minyak online then bila sampai check minyak tu dia campur dengan air sebab cair sangat. menyesal beli

ya ke? Sy dah byk kali beli kat online...semua minyak enjin yg sy beli tu adalah tulen punya...mungkin u x bernasib baik beli minyak enjin yg x tulen...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Apr 27 2019, 01:51 PM
Kiriman #31


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (chucheongfan @ Apr 26 2019, 08:29 PM) *
Barang couterfeit sekarang memang banyak dengan spare part kereta memang perlu berhati-hati jika tidak akan menyebabkan kerugian.

ya betul...skrg ni minyak enjin pun ada counterfeit...so sblm beli check betul2 tau.. pastikan ada kod QR tertera pd botol minyak enjin...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Apr 27 2019, 10:55 PM
Kiriman #32


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



Sekarang dekat perayaan hari raya banyak pasar raya dah mulakan promosi mereka dan barang minyak enjin sekarang pun ada promosi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Apr 27 2019, 10:56 PM
Kiriman #33


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



Laman web sekarang memang memudahkan aktiviti seharian kami dengan minyak enjin sekarang juga boleh dapatkan murah dekat laman web dan penghantaran percuma ke rumah.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Apr 28 2019, 12:49 AM
Kiriman #34


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 56
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (Fatihah @ Apr 26 2019, 03:01 PM) *
Mcm ni, kalo aq selalu tukar minyak enjin kat kedai servis kereta yg berlainan...ada x apa2 kesan terhadap kereta aq? Sebab minyak enjin yg pakai tu selalu ditukar...


tak elok tukar tukar brand minyak enjin. kalau boleh pakai brand sama and gred sama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Apr 28 2019, 12:52 AM
Kiriman #35


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 56
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (cyclebin10 @ Apr 27 2019, 10:56 PM) *
Laman web sekarang memang memudahkan aktiviti seharian kami dengan minyak enjin sekarang juga boleh dapatkan murah dekat laman web dan penghantaran percuma ke rumah.


laman web mana you beli. trusted ke tak?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Apr 28 2019, 01:24 AM
Kiriman #36


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 103
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (john77 @ Apr 27 2019, 01:46 PM) *
ya ke? Sy dah byk kali beli kat online...semua minyak enjin yg sy beli tu adalah tulen punya...mungkin u x bernasib baik beli minyak enjin yg x tulen...


mana u tau minyak tu tulen. ada qr code tak?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Apr 28 2019, 01:30 AM
Kiriman #37


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 103
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (melindaapang @ Apr 28 2019, 12:49 AM) *
tak elok tukar tukar brand minyak enjin. kalau boleh pakai brand sama and gred sama


pakai minyak enjin yg sesuai dengan jenis enjin. depends on berapa lama enjin dah digunakan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Apr 28 2019, 01:41 PM
Kiriman #38


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (cyclebin10 @ Apr 27 2019, 10:56 PM) *
Laman web sekarang memang memudahkan aktiviti seharian kami dengan minyak enjin sekarang juga boleh dapatkan murah dekat laman web dan penghantaran percuma ke rumah.

ya betul...shopping kat online mmg sgt mudah...hanya perlu pilih minyak enjin yg u nak dan buat byran...lepas tu tunggu brg tu hantar ke doorstep...tak perlu sempit dgn org ramai kat shopping centre...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Apr 28 2019, 01:43 PM
Kiriman #39


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (bazaoyu @ Apr 28 2019, 01:24 AM) *
mana u tau minyak tu tulen. ada qr code tak?

skrg ni botol minyak enjin ada kod QR utk pengesahan ketulenan produk...u hanya perlu imbas kod QR pada label botol minyak enjin utk ketahui ketulenan produk...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Apr 28 2019, 05:30 PM
Kiriman #40


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 63
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



Rasanya Shell HX8 punya minyak enjin agar baik dan sekarang laman web boleh dapatkan dengan lebih murah juga akan ada perhantaran percuma.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Mukasurat V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 15th December 2019 - 03:56 AM