IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

3 Mukasurat V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Tolong! Rumah banyak habuk!
arifmangkuk
kiriman Aug 14 2018, 02:54 PM
Kiriman #1


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 6-April 18
No. Ahli: 2,841



Rumah baru aku dekat dgn tapak pembinaan projek LRT jadi byk habuk masuk rumah! Siapa blh beritau aku cara utk mengelakkan habuk masuk rumah???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bidayah
kiriman Aug 14 2018, 03:04 PM
Kiriman #2


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 5-April 18
No. Ahli: 2,839



QUOTE (arifmangkuk @ Aug 14 2018, 02:54 PM) *
Rumah baru aku dekat dgn tapak pembinaan projek LRT jadi byk habuk masuk rumah! Siapa blh beritau aku cara utk mengelakkan habuk masuk rumah???

I pon ade masalah yg lbh kurang sama dgn u
jiran I buat renovation rumah, dah 2 bulan
selalu ade habuk/debu lekat pd perabot spt sofa,tv & meja
I pon x tau mcm mana hapuskan debu tu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daud Awang
kiriman Aug 14 2018, 03:16 PM
Kiriman #3


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 3-April 18
No. Ahli: 2,833



rumah awak x install penapis udara ke?pergi beli satu lahhh,x mahal sgt
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arifmangkuk
kiriman Aug 14 2018, 03:23 PM
Kiriman #4


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 6-April 18
No. Ahli: 2,841



QUOTE (Daud Awang @ Aug 14 2018, 03:16 PM) *
rumah awak x install penapis udara ke?pergi beli satu lahhh,x mahal sgt

Xde, aku pernah dgr byk brand, ada yg dr korea, japan & china. Tp aku x tau mana 1 bagus jadi sampai skrg belum beli.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bidayah
kiriman Aug 14 2018, 03:28 PM
Kiriman #5


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 5-April 18
No. Ahli: 2,839



QUOTE (arifmangkuk @ Aug 14 2018, 03:23 PM) *
Xde, aku pernah dgr byk brand, ada yg dr korea, japan & china. Tp aku x tau mana 1 bagus jadi sampai skrg belum beli.

Betulnye, kena tgk baik2 sblm beli produk
kalau dah salah beli, bazir duit saje
mcm kakak I,beli penapis udara yg dr Korea
dia ingat produk Korea mesti kualiti baik
mana tau fungsi penapis udara tu sgt lemah...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Aug 14 2018, 06:41 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (arifmangkuk @ Aug 14 2018, 03:23 PM) *
Xde, aku pernah dgr byk brand, ada yg dr korea, japan & china. Tp aku x tau mana 1 bagus jadi sampai skrg belum beli.

Rumah aku skrg mmg kena pkai penapis udara. Penapis udara ini amat membantu dalam tapis habuk, bau, bulu haiwan, bacteria berbahaya dan pada masa yang sama mengekalkan peredaran udara di rumah.rasa segar je
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Aug 14 2018, 06:47 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (Bidayah @ Aug 14 2018, 03:04 PM) *
I pon ade masalah yg lbh kurang sama dgn u
jiran I buat renovation rumah, dah 2 bulan
selalu ade habuk/debu lekat pd perabot spt sofa,tv & meja
I pon x tau mcm mana hapuskan debu tu...

Yaya...sekarang punya udara sudah polluted...dipenuhi dgn habuk, jerebu, bakteria mahupun asap rokok...
Tak dpt lagi cari udara yg nyaman unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Aug 14 2018, 06:48 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (Fatihah @ Aug 14 2018, 06:41 PM) *
Rumahku skrg tengah pakai penapis udara COWAY. Penapis udara ini amat membantu dalam menapis habuk, bau, bulu haiwan, bacteria berbahaya dan pada masa yang sama mengekalkan peredaran udara di rumah.

COWAY ni brand negara ape? Korea ke?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gemini
kiriman Aug 14 2018, 09:48 PM
Kiriman #9


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 7
Sertai: 2-August 17
No. Ahli: 2,774



Kalau rumah ada banyak bulu kucing boleh guna penapis udara tak? sebab i tengok karpet ada banyak bulu dan anak yang 3 tahun tu suka main dekat sana, takut dia selalu sentuh karpet yang banyak bulu kucing tu tak bagus...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zten
kiriman Aug 14 2018, 09:51 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 28-August 17
No. Ahli: 2,787



QUOTE (Azeerah @ Aug 14 2018, 06:48 PM) *
COWAY ni brand negara ape? Korea ke?


betul, ada satu lagi nama cuckoo juga dari korea. Dua syarikat ni hasil produk yang lebih kurang sama... harga pun tak beza banyak...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zten
kiriman Aug 14 2018, 09:54 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 28-August 17
No. Ahli: 2,787



QUOTE (Gemini @ Aug 14 2018, 09:48 PM) *
Kalau rumah ada banyak bulu kucing boleh guna penapis udara tak? sebab i tengok karpet ada banyak bulu dan anak yang 3 tahun tu suka main dekat sana, takut dia selalu sentuh karpet yang banyak bulu kucing tu tak bagus...


Kalau nak hilangkan bulu kucing boleh guna vacuum cleaner, rasanya guna penapis udara nanti dalam mesin banyak bulu kena bersihkan. Kalau tidak semua bulu kat dalam mesti sumbat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ayup_Maya
kiriman Aug 14 2018, 09:56 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 12
Sertai: 2-August 17
No. Ahli: 2,772



QUOTE (Bidayah @ Aug 14 2018, 03:28 PM) *
Betulnye, kena tgk baik2 sblm beli produk
kalau dah salah beli, bazir duit saje
mcm kakak I,beli penapis udara yg dr Korea
dia ingat produk Korea mesti kualiti baik
mana tau fungsi penapis udara tu sgt lemah...


kena tengok kamu beli jenama apa... bukan semua adalah kualiti buruk~
boleh tahu apa masalah kamu ada dan kamu guna jenama apa?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ayup_Maya
kiriman Aug 14 2018, 09:58 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 12
Sertai: 2-August 17
No. Ahli: 2,772



QUOTE (Zten @ Aug 14 2018, 09:54 PM) *
Kalau nak hilangkan bulu kucing boleh guna vacuum cleaner, rasanya guna penapis udara nanti dalam mesin banyak bulu kena bersihkan. Kalau tidak semua bulu kat dalam mesti sumbat!


Ada jenama akan bagi servis kepada penapis udara tu kan? kena tengok jenama yang ada faedah macam, rasanya bukan semua ada~
Sekarang ada apa jenama yang sangat hot?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Aug 15 2018, 11:48 AM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (Ayup_Maya @ Aug 14 2018, 09:58 PM) *
Ada jenama akan bagi servis kepada penapis udara tu kan? kena tengok jenama yang ada faedah macam, rasanya bukan semua ada~
Sekarang ada apa jenama yang sangat hot?

ada yg provide free service smpai beberapa tahun. selalunya kalau terikat kontrak mn2 produk pon mmg staff akan lyan kalau ada apa2 problem dgn barang yg dibeli tu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Aug 15 2018, 12:00 PM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (Zten @ Aug 14 2018, 09:54 PM) *
Kalau nak hilangkan bulu kucing boleh guna vacuum cleaner, rasanya guna penapis udara nanti dalam mesin banyak bulu kena bersihkan. Kalau tidak semua bulu kat dalam mesti sumbat!

vacuum lagi kuat,mmg kegunaan dia sedut kotoran dan habuk pon.guna penapis udara tu just mmbantu je.
tak slh mcm Coway ada smpai 5 filters yg blh perangkap bulu-2 haiwan...
kena servis selalu so takde la tersumbat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Aug 15 2018, 11:00 PM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



Tutup semua tingkap dan pintu tu sudah boleh lah, x kan ada habuk yg akan masuk sudah. Tapi ku rasa masalah yg lebih besar ialah gangguan bunyi kan? Masa dulu ku pun pernah ada pembinaan dibuat dekat rumah ku, mmg x tahan bunyi tu setiap hari.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Aug 15 2018, 11:03 PM
Kiriman #17


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



QUOTE (Zten @ Aug 14 2018, 09:54 PM) *
Kalau nak hilangkan bulu kucing boleh guna vacuum cleaner, rasanya guna penapis udara nanti dalam mesin banyak bulu kena bersihkan. Kalau tidak semua bulu kat dalam mesti sumbat!


Aku sendiri hanya guna vacuum cleaner sudah boleh, x perlu pakai penapis udara pun kerana benda tu mahal. Kalau bulu2 tu dibersihkan terus x akan ada masalah punya kecuali kau membiarkan begitu saje lama2 tentu akan tersumbat byk kat dlm tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Aug 15 2018, 11:05 PM
Kiriman #18


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (Zten @ Aug 14 2018, 09:51 PM) *
betul, ada satu lagi nama cuckoo juga dari korea. Dua syarikat ni hasil produk yang lebih kurang sama... harga pun tak beza banyak...


harga mmg lebih kurang sama tapi kualiti produk yg dihasilkan tu mmg byk beza lah...
Percayalah kata2 ku ni, jgn sesekali pergi beli cuckoo punya, pasti kau akan menyesal nanti...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Aug 15 2018, 11:07 PM
Kiriman #19


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (Fatihah @ Aug 15 2018, 11:48 AM) *
COWAY punya penapis udara ada provide free after sales service up to 5 years. Staff mereka akan datang service penapis udara setiap 2 bulan.


Ya jadi x perlulah kau sendiri susah2 nak bersihkan penais udara tu sendiri. X mcm servis yg diberi oleh cuckoo tu, biarlah 4 bulan baru datang sekali, kadangkala x tepati masa pulak, kalau x panggil mrk utk datang tentu bayang pun x akan nampak punya...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Aug 15 2018, 11:12 PM
Kiriman #20


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (MrFantastic @ Aug 15 2018, 11:03 PM) *
Aku sendiri hanya guna vacuum cleaner sudah boleh, x perlu pakai penapis udara pun kerana benda tu mahal. Kalau bulu2 tu dibersihkan terus x akan ada masalah punya kecuali kau membiarkan begitu saje lama2 tentu akan tersumbat byk kat dlm tu.


Boss masa skrg ni penapis udara tu sudah jadi benda yg penting dlm kehidupan seharian kita, kerana udara kat sekeliling kita tu semakin tercemar kian hari, jadi tanpanya beli sebuah penapis udara tentulah akan menjejaskan kesihatan kita kalau nafas byk udara yg tercemar tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Mukasurat V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 16th September 2019 - 08:40 AM