IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Pra bayar sim blh pilih apa yg kita nk.
Nidal
kiriman Aug 3 2017, 07:51 AM
Kiriman #1


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 15-April 17
No. Ahli: 2,717



Tengah cari pra bayar sim utk adik aku.. tengah cari kat online yg mana lagi ok.. dan murah juga... Ada apa2 cadangan x?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SayidKasturi
kiriman Aug 3 2017, 07:54 AM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 20
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,618



QUOTE (Nidal @ Aug 3 2017, 07:51 AM) *
Tengah cari pra bayar sim utk adik aku.. tengah cari kat online yg mana lagi ok.. dan murah juga... Ada apa2 cadangan x?


Ko skrg dah check telco apa??? Apa yg ko nk utk adik ko?? Unlimited call ke?? Quota tinggi ke?? Nk apa ye?? cerita sikit, baru dpt tlg.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SitiKasih
kiriman Aug 7 2017, 04:09 AM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 16
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,620



QUOTE (Nidal @ Aug 3 2017, 07:51 AM) *
Tengah cari pra bayar sim utk adik aku.. tengah cari kat online yg mana lagi ok.. dan murah juga... Ada apa2 cadangan x?

wah,bagus nya jika ada abang macam ko, best best...
kenapa nk pakai pra bayar? baik ko sub postpaid line bagi dia, bayar lebih sikit saja dalam ko punya plan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SitiKasih
kiriman Aug 7 2017, 04:37 AM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 16
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,620



QUOTE (SayidKasturi @ Aug 3 2017, 07:54 AM) *
Ko skrg dah check telco apa??? Apa yg ko nk utk adik ko?? Unlimited call ke?? Quota tinggi ke?? Nk apa ye?? cerita sikit, baru dpt tlg.

baik kasi dia unlimited data plan, kan skrg banyak telco dah ada unlimited plan, tapi aku rasa mahal lar
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rickyGG
kiriman Aug 8 2017, 09:42 AM
Kiriman #5


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 16-April 17
No. Ahli: 2,719



QUOTE (SitiKasih @ Aug 7 2017, 04:37 AM) *
baik kasi dia unlimited data plan, kan skrg banyak telco dah ada unlimited plan, tapi aku rasa mahal lar


Kalau prepaid nk sampai unlimited tu... rasanya x mungkin akan jadi la...Unlimited biasanya akan kat postpaid je... Dulu aku pun guna xpax... aku suka bila hari jadi.. bonus mcm sampai gila..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lullaby
kiriman Aug 8 2017, 10:24 AM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 17-March 17
No. Ahli: 2,704



QUOTE (Nidal @ Aug 3 2017, 07:51 AM) *
Tengah cari pra bayar sim utk adik aku.. tengah cari kat online yg mana lagi ok.. dan murah juga... Ada apa2 cadangan x?

xpax dan umobile pun okey jugak, quota offer byk xmahal pun
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kwanny
kiriman Aug 8 2017, 02:40 PM
Kiriman #7


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 19-May 17
No. Ahli: 2,737



QUOTE (Nidal @ Aug 3 2017, 07:51 AM) *
Tengah cari pra bayar sim utk adik aku.. tengah cari kat online yg mana lagi ok.. dan murah juga... Ada apa2 cadangan x?


adik awk tu kaki on9 ke biase2 je?slalunye budak2 selalu pkai xpax kan kalau yg prepaid punya tu sbb murah.tp prepaid ni data bukan ckit je ke?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TunTeratai
kiriman Aug 9 2017, 06:17 AM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 25
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,619



QUOTE (rickyGG @ Aug 8 2017, 09:42 AM) *
Kalau prepaid nk sampai unlimited tu... rasanya x mungkin akan jadi la...Unlimited biasanya akan kat postpaid je... Dulu aku pun guna xpax... aku suka bila hari jadi.. bonus mcm sampai gila..

knp x mungkin? kan postpaid dah ada, aku rasa x lama lagi prepaid pun akan sama la....
hari jadi pun dah unlimited kan, hahaha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TunTeratai
kiriman Aug 9 2017, 06:18 AM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 25
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,619



QUOTE (kwanny @ Aug 8 2017, 02:40 PM) *
adik awk tu kaki on9 ke biase2 je?slalunye budak2 selalu pkai xpax kan kalau yg prepaid punya tu sbb murah.tp prepaid ni data bukan ckit je ke?

tapi skrg xpax kawkaw plan, data memang kaw kaw dah, tambah 50% data dari biasa data, cukup korg pakai
rm50 15gb
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ghaali
kiriman Aug 10 2017, 05:33 AM
Kiriman #10


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 28-July 16
No. Ahli: 2,625



QUOTE (Lullaby @ Aug 8 2017, 10:24 AM) *
xpax dan umobile pun okey jugak, quota offer byk xmahal pun

tapi tgk telco u tu, promo time saja bagi rm30 7.5gb
xpax ni rm30 pun dah 7.5gb, tapi bagi bawah 25 umur
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nidal
kiriman Aug 11 2017, 05:24 PM
Kiriman #11


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 15-April 17
No. Ahli: 2,717



QUOTE (Ghaali @ Aug 10 2017, 05:33 AM) *
tapi tgk telco u tu, promo time saja bagi rm30 7.5gb
xpax ni rm30 pun dah 7.5gb, tapi bagi bawah 25 umur

kalau guna xpax dpt je yg walla tu... murah... kalau nk tengok youtube ke?? guna tu... x paya guna quota sendiri...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nidal
kiriman Aug 11 2017, 05:32 PM
Kiriman #12


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 15-April 17
No. Ahli: 2,717



QUOTE (Lullaby @ Aug 8 2017, 10:24 AM) *
xpax dan umobile pun okey jugak, quota offer byk xmahal pun

Tapi aku rasa line xpax lagi ok.. lagi2 yg selalu balik kampung... yg penting byk tempat kena ada line.. kalau x ada x de guna juga.... prepaid lagi2 murah
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Oct 17 2019, 12:18 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (Nidal @ Aug 3 2017, 07:51 AM) *
Tengah cari pra bayar sim utk adik aku.. tengah cari kat online yg mana lagi ok.. dan murah juga... Ada apa2 cadangan x?

hello
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Jan 7 2020, 11:04 AM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 66
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



Skrg ni susah dah nak cari telco yg elok. Ada je yg murah tapi coverage tak clear. Ada yg tiba2 ada hidden charges then line mcm biskut. Aku ni kira dah guna almost semua telco sampai lah aku guna unifi mobile. Ada je yg prepaid unifi mobile ni. Mmg berbaloi la lagipun kalau sesapa guna unifi mmg tau line diorang mmg elok sangat lah skrg.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Jan 7 2020, 04:11 PM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (chucheongfan @ Jan 7 2020, 11:04 AM) *
Skrg ni susah dah nak cari telco yg elok. Ada je yg murah tapi coverage tak clear. Ada yg tiba2 ada hidden charges then line mcm biskut. Aku ni kira dah guna almost semua telco sampai lah aku guna unifi mobile. Ada je yg prepaid unifi mobile ni. Mmg berbaloi la lagipun kalau sesapa guna unifi mmg tau line diorang mmg elok sangat lah skrg.

tm skrang bukan ada wifi rumah je, memang bagus juga line phone. x ada masalah sangat pun. ini lagi mau 5g memang I confirm line bagus, sbab I ada baca kt satu artikel kt malay mail artikel, abt tm nak buat 5g stand alone. tm je yg berani buat, telco lain tak ada pula buat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Jan 7 2020, 04:22 PM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 64
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (sunflo0303 @ Jan 7 2020, 04:11 PM) *
tm skrang bukan ada wifi rumah je, memang bagus juga line phone. x ada masalah sangat pun. ini lagi mau 5g memang I confirm line bagus, sbab I ada baca kt satu artikel kt malay mail artikel, abt tm nak buat 5g stand alone. tm je yg berani buat, telco lain tak ada pula buat.

Pelik juga kenapa telco lain x buat? mybe sbab tm expert dlm bidang ni, dan sbb tue diorang bleh buat 5g ni dgn cara diorang yg lain dpd telco2 lain. which is good sbab stand alone ni akan bagi 5g lagi laju n efisen. why not other telco collab dgn tm je, mudah dah sbab semua ada, tapi still cari telco yg sama2 je haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 26th January 2020 - 05:55 AM