IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Buku buku
Shahmir
kiriman Jun 25 2019, 08:52 AM
Kiriman #21


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (sunflo0303 @ Jun 24 2019, 11:58 PM) *
Tak silap aku, kalau yang guna carousell tu best sebab feature dorang lain sikit.. cam ada boleh pilih radius untuk meet up semua.. so tak payah la guna pos kalau dah dekat jumpa je


Hmm tapi aku rasa x selesa pula nak meet up dgn org yg kita x kenali dari online, rasa agak berbahaya pula berbuat demikian, kan guna pos lebih bagus?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Jun 25 2019, 08:54 AM
Kiriman #22


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (sunflo0303 @ Jun 24 2019, 11:58 PM) *
Tak silap aku, kalau yang guna carousell tu best sebab feature dorang lain sikit.. cam ada boleh pilih radius untuk meet up semua.. so tak payah la guna pos kalau dah dekat jumpa je

Hmm tapi aku rasa x selesa pula nak meet up dgn org yg kita x kenali dari online, rasa agak berbahaya pula berbuat demikian, kan guna pos lebih bagus?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
titipoh
kiriman Jun 25 2019, 09:03 AM
Kiriman #23


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 26-March 13
No. Ahli: 2,440



QUOTE (sunflo0303 @ Jun 25 2019, 12:01 AM) *
yang lain bukan kata tak best.. tapi adik aku dah 3 tahun guna carousell, dia cakap at least boleh buat deal ngan buyer.. guna ada system text dorang.. so tak yah bagitau personal phone number, privacy sikit


bagusnya ada fungsi seperti ni, aku takut nak bagi nombor telefon kat org lain.
byk tengok berita di mana org boleh hantar virus melalui sms dan hack telefon kita utk dpt maklumat bank kita, mmg berbahaya mcm ni...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
titipoh
kiriman Jun 25 2019, 09:04 AM
Kiriman #24


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 26-March 13
No. Ahli: 2,440



QUOTE (MrFantastic @ Jun 25 2019, 08:47 AM) *
X kira best ke x tentu ada org yg berminat dgn nya asalkan ia masih berada dlm keadaan yg baik dan bukan sudah buruk2, anda jual pd harga yg murah tentu ada org yg mau beli.

Betul tu, kalau majalah atau komik alam yg sudah x dpt nak jumpai kat pasaran ada org yg akan belinya dgn harga yg tinggi, yg penting anda dpt cari pembeli tersebut gedik.gif Cara paling mudah ialah dgn guna Carousell.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Jun 25 2019, 09:10 AM
Kiriman #25


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



QUOTE (Shahmir @ Jun 25 2019, 08:52 AM) *
Hmm tapi aku rasa x selesa pula nak meet up dgn org yg kita x kenali dari online, rasa agak berbahaya pula berbuat demikian, kan guna pos lebih bagus?

Kalau takut kita boleh ajak kawan2 atau ahli keluarga utk teman kita masa meet-up, atau ajak bertemu kat kawasan yg ada ramai org supaya mrk x berani nak buat apa2 kalau ada niat yg jahat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Jun 25 2019, 09:12 AM
Kiriman #26


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



QUOTE (titipoh @ Jun 25 2019, 09:03 AM) *
Hmm bagusnya ada fungsi seperti ni, masa kini aku takut nak beri nombor telefon kpd org lain,byk tengok berita di mana org boleh hantar virus melalui sms dan hack telefon kita utk dpt maklumat bank kita, mmg berbahaya mcm ni...

Jika ada chat system yg tersendiri aku rasa juga lebih mudah bagi penjual utk mengurus perniagaan mrk tu, x perlu susah2 nak reply msg guna sms atau Whatsapp, lebih senang utk kita track order dari pelanggan tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Jun 25 2019, 09:15 AM
Kiriman #27


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (titipoh @ Jun 25 2019, 09:04 AM) *
Betul tu, kalau majalah atau komik alam yg sudah x dpt nak jumpai kat pasaran ada org yg akan belinya dgn harga yg tinggi, yg penting anda dpt cari pembeli tersebut gedik.gif Cara paling mudah ialah dgn guna Carousell.

Hmm aku tau yg Carousell ni boleh guna utk jual barang 2nd hand tapi mudahke nak cari pembeli kat situ? Bukannya semua org yg berminat dng barang yg kita jual dan lagipun kita perlu bersaing dgn penjual2 lain yg beribu2 org tu..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Jun 25 2019, 09:18 AM
Kiriman #28


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (Shahmir @ Jun 25 2019, 08:52 AM) *
Hmm tapi aku rasa x selesa pula nak meet up dgn org yg kita x kenali dari online, rasa agak berbahaya pula berbuat demikian, kan guna pos lebih bagus?

Kalau kebetulan kita dan penjual tinggal kat kawasan yg sama bukan ke meet-up lebih senang berbanding dgn pos?
Guna pos tu juga perlu bbrp hari sekurang2 dua tiga hari utk sampai ke rumah, jika kita cemas nak guna barang tu mmglah x sempat...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Jun 25 2019, 09:20 AM
Kiriman #29


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (Shahmir @ Jun 25 2019, 09:15 AM) *
Hmm aku tau yg Carousell ni boleh guna utk jual barang 2nd hand tapi mudahke nak cari pembeli kat situ? Bukannya semua org yg berminat dng barang yg kita jual dan lagipun kita perlu bersaing dgn penjual2 lain yg beribu2 org tu..

X perlu nak risau tentang perkara ni, mrk dilengkapi dgn fungsi Bump dan Spotlight yg membolehkan pembeli nampak barang2 yg kita jual dgn lebih mudah, boleh guna Carousell Coins utk dptkan perkhidmatan mrk tu, cuba tengok link kat bawah ni

https://blog.carousell.com/bump-top-spotlight/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Jun 25 2019, 09:21 AM
Kiriman #30


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (chucheongfan @ Jun 25 2019, 09:20 AM) *
X perlu nak risau tentang perkara ni, mrk dilengkapi dgn fungsi Bump dan Spotlight yg membolehkan pembeli nampak barang2 yg kita jual dgn lebih mudah, boleh guna Carousell Coins utk dptkan perkhidmatan mrk tu, cuba tengok link kat bawah ni

https://blog.carousell.com/bump-top-spotlight/


Mcm tu rupanya.... tapi Carousell Coin tu buat apa punya ye? Benda utk kita beli-belah ke dlm Carousell?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Jun 25 2019, 09:24 AM
Kiriman #31


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (Shahmir @ Jun 25 2019, 09:21 AM) *
Mcm tu rupanya.... tapi Carousell Coin tu buat apa punya ye? Benda utk kita beli-belah ke dlm Carousell?

Bukan, Carousell Coin tu utk beli fungsi yg aku katakan sebelum ini iaitu fungsi Bump dan Spotlight, kalau topup Carousell Coin utk belinya kita akan dpt rebate dan lebih menjimatkan perbelanjaan kita, jadi jgnlah lupa tentang fungsi ni kalau berminat nak jadi penjual di Carousell.

https://support.carousell.com/hc/en-us/arti...arousell-Coins-
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 16th July 2019 - 12:40 PM