IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Bincang pasal roaming kat luar negara
zhongzhi12
kiriman Jun 3 2013, 09:29 PM
Kiriman #1


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,462



Dah habis semua upacara bagi wedding saya. Sekarang saya akan pergi honeymoon!!!!!!! Saya nak ambil tahu tentang package roaming. Sebab saya akan pergi selama dua minggu ia itu dari Julai. Adakah saya hendak ambil satu international roaming sim card untuk pergi setiap negara?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lemon8cc
kiriman Jun 4 2013, 04:00 PM
Kiriman #2


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 7
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,464



tahniah! smile.gif
roaming bagi data/call ke u nak guna? sebab kedua2 ni xsama
skrg dah terdapat pakej roaming yg amat murah
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zhongzhi12
kiriman Jun 5 2013, 08:18 AM
Kiriman #3


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,462



Data lebih baik! Call rate tu mahal. Guna data boleh whatsapps dan viber. Saya akan pergi Singapore lepas tu pergi Indonesia. Perlukah saya pergi aktif roaming bagi phone saya?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
luv2sleeep
kiriman Jun 6 2013, 12:18 PM
Kiriman #4


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 5-June 13
No. Ahli: 2,467



kalo aktif roaming digi, xpayah bayar. yg lain aku xtau
aku ingat digi macam ada pakej unlimited surfing.
lebih kurang rm36/hari. u kena chek tengok
Go to the top of the page
 
+Quote Post
annaking266
kiriman Jun 7 2013, 12:19 PM
Kiriman #5


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 5-June 13
No. Ahli: 2,466



Murahnya!!!! RM32 bagi satu hair je? Lebih baik daripada call yang caj mahal tu . Yang ini ada limit bagi satu hari ke? Yang ni bagi prepaid atau post punya?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
luv2sleeep
kiriman Jun 8 2013, 02:39 PM
Kiriman #6


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 5-June 13
No. Ahli: 2,467



Ya. Tapi depends juge. Pelan xsama bagi tiap negara
Pelan melayari digi ni unlimited. xpasti bagi prepaid tau tidak. U kena check kat sini
http://www.digi.com.my/idd_v3/unlimited_internet_roaming.do
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 7th August 2020 - 12:52 PM